Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     

     Το  Ναύπλιο προσέλκυσε το ενδιαφέρον μας αυτήν την φορά με το Εθνικό και Ιστορικό υπόβαθρο που περιέχει καθώς και με τις φυσικές ομορφιές που το χαρακτηρίζουν.Και γενικά ολόκληρος ο Νομός Αργολίδος υποδέχεται τον επισκέπτη με ευγένεια και τον αποζημιώνει για τον κόπο στον οποίο υποβάλλεται με τα όσα του προσφέρει.

      

 

        Έτσι λοιπόν την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2010 με την συνδιοργάνωση της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Θηβών πραγματοποιήσαμε ημερήσια Προσκυνηματική Εκδρομή στην Ι.Μ Οσίου Θεοδοσίου του Νέου όπου γευθήκαμε την πνευματική και υλική φιλοξενία της Γυναικείας Αδελφότητος που ασκείται εκεί υπο την Στοργή και Καθοδήγηση της Γερόντισσας Φοίβης.

       Κατόπιν μεταβήκαμε στο Ναύπλιο και αφού ανεβήκαμε στο Ιστορικό Παλαμήδι  θαυμάσαμε την αφ΄ υψηλού πανοραμική θέα της πόλεως του Ναυπλίου με το Μπούρτζι να την περιφρουρεί και να την κάνει ξεχωριστή.Βρεθήκαμε στον χώρο όπου φυλακίσθηκε ο Γέρος του Μωριά ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και λυπηθήκαμε για τον τρόπο που ανταμείφθηκε αυτή η ηρωική προσωπικότητα για τους αγώνες και τις θυσίες για την Πατρίδα.

      

        Μετά ξεναγηθήκαμε στους χώρους του κάστρου και ανάψαμε κεράκι στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα.Κατεβαίνοντας επισκεφθήκαμε τον Ι.Ν του Αγίου Νεομάρτυρα Αναστασίου Πολιούχου της Πόλεως και τον Τόπο του Μαρτυρίου Του.Κατευθυνθήκαμε στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος όπου δολοφονήθηκε ο Πρώτος Κυβερνήτης της Απελευθερωμένης Πατρίδος μας ο Ιωάννης Καποδίστριας και στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου βρίσκεται η θέση του θρόνου του Βασιλιά Όθωνα.

       

 

        Αφού απολαύσαμε το φαγητό μας στο Κεφαλάρι κατόπιν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Αγιορείτου Ιερομονάχου π.Ιγνατίου Γρηγορειάτου επισκεφθήκαμε στην θέση Ζόγκα Ελληνικού το Ησυχαστήριο του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου που ίδρυσε ο ίδιος και που αποτελεί για την περιοχή κυψέλη πνευματική.

     Εκεί μετά τον Εσπερινό στο Συνεδριακό Κέντρο του Ησυχαστηρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία απο τον Καθηγούμενο της Ι.Μ Οσ.Διονυσίου του εν Ολύμπω Αρχιμ.π.Μάξιμο με θέμα: ''Εκκλησία και κόσμος''την οποία παρακολούθησαν ο Θεοφ.Επίσκοπος Επιδαύρου κ.Καλλίνικος  Βοηθός του Σεβ.Αργολίδος κ.Ιακώβου,Κληρικοί και πάρα πολλοί πιστοί.Και αυτή η εκδρομή ήταν μιά ευκαιρία για οφέλεια πνευματική,οικοδομή,ψυχαγωγία και επικοινωνία.    

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA