Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     Όταν μιλάμε για την Τήνο ταυτόχρονα ο νούς μας πηγαίνει στην Παναγία, και όταν μιλάμε για την Παναγία ο νούς μας πηγαίνει στο     Ιερό νησί της Τήνου, η οποία επελέγει απο την χάρη του Θεού για να φυλάξει επί αιώνες το Ιερό Εικόνισμα στα σπλάχνα της,πρώτα γιατί βρίσκεται στην καρδιά του Ελληνικού αρχιπελάγους και έπειτα γιατί τους μικρούς και άσημους τόπους διαλέγει πάντα ο Θεός για να φανερώνει τα επίγεια μεγαλεία του.

     Πλήθη προσκυνητών απο μέρη μακρινά με κόπους και θυσίες,διασχίζοντας στεριά και θάλασσα καταφθάνουν στην Τήνο για να προσκυνήσουν την χιλιοροπροσκυνημένη,χιλιολειτουργημένη και χιλιολιβανισμένη Αγία Εικόνα της Ευαγγελίστριας και να αφήσουν πάνω της τους κόπους,τους πόνους,τους καημούς, τις αγωνίες,τις επιθυμίες και τα όνειρα τους και να παρακαλέσουν να εκπληρώνει Εκείνη, στην ζωή τους το θαύμα.

      Το διήμερο λοιπόν 27 και 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε το Θεομητορικό μας προσκύνημα συνοδευόμενοι και από Ενορίτες των Βαγίων ,των Θεσπιών και της Αλιάρτου τους οποίους συνόδευαν οι Εφημέριοι των,π.Πολύκαρπος και π.Αλέξανδρος.Το πρόγραμμα περιείχε επίσκεψη στην Ι.Μ Κεχροβουνίου όπου η Μοναχή Πελαγία είδε την Παναγία μας η οποία τις είπε να ειδοποιήσει τον Επίσκοπο και τους Προεστούς του τόπου και να αναζητήσουν την Εικόνα Της.

       Επίσης περιείχε τον γύρο του νησιού όπου θαυμάσαμε τις φυσικές του ομορφιές ενώ η καταπληκτική ξενάγηση απο ντόπιο ξεναγό μας βοήθησε να χαρούμε τους Καλλιτεχνικούς,Πνευματικούς,Εθνικούς και Ιστορικούς θησαυρούς της νήσου.Αποκορίφωμα φυσικά ήταν οι Ιερές Ακολουθίες στον Πανίερο Ναό της Μεχαλόχαρης,ο Εσπερινός,το Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς ενώπιον της Αγίας Εικόνας,η κατανυκτική τελετή της φυλάξεως της για λόγους ευνόητους,η Θ.Λειτουργία και η Παράκληση.

    Ήταν ένα διήμερο το οποίο θα μείνει στην καρδιά μας ως γλυκιά ανάμνηση και ως επιθυμία,προσευχή και ελπίδα να αξιωθούμε και πάλι να βρεθούμε κοντά στην Μεγαλόχαρη Δέσποινά μας. 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA