Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

      Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με την Χάρη του Θεού και τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου, εορτάσθηκε η Θεομητορική Της Εορτή το ΄΄Πάσχα του Καλοκαιριού΄΄όπως εύστοχα έχει επικρατήσει να αποκαλείται η Αθάνατη Κοίμηση Της.Κάθ΄όλη την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου απο την 1η Αυγούστου  μέχρι και την 15η καθημερινά τελέσθηκε στα πλαίσια του Δεκαπενταλείτουργου η Θ.Λειτουργία  με την συμμετοχή δεκάδων Ενοριακών Οικογενειών οι οποίες προσέφεραν τα Τίμια Δώρα, ενώ τα απογεύματα μετά τον Εσπερινό ψάλαμε τις Ιερές Παρακλήσεις και μνημονεύονταν τα ονόματα των Ζώντων αλλά και των Κεκοιμημένων μας.

     Την Πέμπτη 12 Αυγούστου τελέσθηκε Αγρυπνία για τον ΄΄Ευαγγελισμό της Κοιμήσεως΄΄στην οποία ιερούργησε ο παν.Αρχιμ.π.Πολύκαρπος Καραμαρούδης και ο Ιερολ.Διάκονος π.Κων/νος Tόλης. Κατά την νυκτερινή Ακολουθία τελέσθηκε και το Μυστήριο του Ι.Ευχελαίου,διαβάσθηκε το κόλλυβο τη Παναγίας και ευλογήθηκε η αρτοκλασία.Κατόπιν στο Ενοριακό μας Κέντρο παρετέθη αλάδωτη Τράπεζα.

      Ανήμερα της Παναγίας μετά την Πανηγυρική Θ.Λειτουργία ψάλλαμε τα Εγκώμια της Κοιμήσεως ενώπιον του ανθοστολισμένου Επιταφίου Της.

      Την άλλη ημέρα ξεκίνησε το πρόγραμμα της διήμερης Εκδρομής μας στο Πήλιο όπου επισκεφθήκαμε την Πορταριά, την Μακρινίτσα, τον Άγιο Λαυρέντιο, τον Βόλο και τα Καλά Νερά και χαρήκαμε τις φυσικές τους ομορφιές.Κυρίως και πρωτίστως απολαύσαμε τους Ιερούς και Αγιασμένους Τόπους αυτής της περιοχής και αντλήσαμε δύναμη,ευλογία και Χάρη.

      Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να προσκυνήσουμε την Αγία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου στον Ομώνυμο Ναό Του στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου ο οποίος εόρτασε στις 16 Αυγούστου, και στις Ιερές Μονές Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου,Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νηλείας και Αγ.Τριάδος Πηλίου η οποία αποτελεί Μετόχιο της Ι.Μ Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.Και στις τρείς Μονές η πνευματική αλλά και η υλική φιλοξενία ήταν Αβραμιαία. 

 

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA