Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ

Μέσα στα πλαίσια των Ενοριακών Εκδηλώσεων για την συμπλήρωση δεκαετίας(10-12-2000) από την έλευση του Τιμίου Λειψάνου του Οσιoμάρτυρος Αγίου Νικολάου Του Νέου του εν Βουνένοις, του Προστάτου της Ενοριακής μας Κοινότητος,διοργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010 Μονοήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή, στα Αγιασμένα Βούνενα όπου ο Τόπος του Μαρτυρίου και ο Σεπτός Τάφος Του.

Αφού οι εκατό περίπου Προσκυνητές φθάσαμε στα Βούνενα τελέσαμε ενώπιον του Λειψάνου του Αγίου την Παράκληση και αναγνώσαμε τις Κατανυκτικές Ευχές για υγεία και θεραπεία που συνέταξε η Γερόντισσα Ισιδώρα Καθηγουμένη της Ι.Μ Αγ.Ιεροθέου Μεγάρων, η οποία είναι προικισμένη με το χάρισμα της Υμνογραφίας και στην συνέχεια με την Άδεια και Ευλογία του Προϊσταμένου του Πρσκυνήματος Αρχιμ. π.Αιμιλιανού, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή με το Λείψανο και την Εικόνα του Αγίου, στον Τόπο του Μαρτυρίου απ᾿ όπου αντλήσαμε το αίμα του(κατακόκκινο υγρό που βγαίνει από το εσωτερικό του δένδρου) από την δρυ όπου δέθηκε και βασανίσθηκε ο Ένδοξος Αθλητής της Πίστεως μας. Καταγράφηκαν κυριολεκτικά συγκινητικές στιγμές κατά την ώρα που γινόταν η άντληση του αίματος και ταυτόχρονα εψάλοντο τα Εγκώμια του Αγίου.

Το φαινόμενο αυτό της αναβλύσεως του αίματος του Οσιομάρτυρος Νικολάου παρουσιάζεται εδώ και αιώνες και φανερώνει την ξεχωριστή χάρι του Αγίου να θεραπεύει τις δερματικές παθήσεις και τον πονοκέφαλο, αφού όσοι το χρησιμοποιούν με πίστη και εμπιστοσύνη στον Οσιομάρτυρα θεραπεύονται και ευεργετούνται. Μάλιστα λέγεται ότι το αίμα του Αγίου εξετάσθηκε από Επιστήμονες οι οποίοι διέγνωσαν ότι το υγρό αυτό που προσκομίσθηκε προς εξέταση περιέχει στοιχεία ανθρωπίνου αίματος!

Κατόπιν μετακινηθήκαμε στον Αλμυρό Βόλου όπου προσκυνήσαμε στην περιοχή Μπαγκλαλί στον Ναό του Αγίου και στο Αγίασμα που βρίσκεται εκεί, αφού σύμφωνα με την Παράδοση διήλθε από εκεί ο Άγιος προτού μαρτυρήσει.

Μετά το γεύμα μας στην παραθαλάσσια Αμαλιόπολη προσκυνήσαμε στην Ανδρώα Ι.Μ Άνω Ξενιάς στο παλαιό Καθολικό την Θαυματουργό Εικόνα της Κοιμήσεως της Παναγίας μας και απολαύσαμε την πνευματική και υλική φιλοξενία του Καθηγουμένου της Αρχιμ.π.Νεκταρίου αφού πρώτα συμμετείχαμε στην ακολουθία του Εσπερινού. Ο τελευταίος σταθμός ήταν η Γυναικεία Ι.Μ Κάτω Ξενιάς όπου λάβαμε την ευλογία της Τιμίας Ζώνης της Θεομήτορος που φυλάσσεται εκεί. Η Τιμία Ζώνη είναι το αρχαιότερο κειμήλιο της Πίστεως μας που συνδέεται με το Θεομητορικό Πρόσωπο αφού περιέβαλε το Πανάχραντο Σώμα Της Θεοτόκου.

Αυθόρμητα μας ήλθαν στο νου τα λόγια του Οσίου Σιλουανού του Αγιορείτου: «Αλήθεια αυτή είναι η βοήθεια μας ενώπιον του Θεού,και μόνο το όνομα της χαροποιεί την ψυχή. Αλλά και όλος ο Ουρανός και όλη η γη χαίρονται με την αγάπη Της. Αξιοθαύμαστο και ακατανόητο θαύμα. Ζει στους Ουρανούς και βλέπει αδιάκοπα τη δόξα του Θεού, αλλά και δεν λησμονεί και μας τους φτωχούς, και αγκαλιάζει με την ευσπλαχνία Της όλη τη γη και όλους τους λαούς. Κι Αυτή την Άχραντη Μητέρα Του ο Κύριος την έδωσε σε μας. Αυτή είναι η χαρά και η ελπίδα μας».

Επιστρέψαμε γεμάτοι χαρά πνευματική και έχοντας αυξημένη την αγάπη μας για τον πολυβασανισμένο Νικόλαο ο οποίος περιφρόνησε νεότητα, αξίωμα, δόξα, πλούτο, απολαύσεις και καλοπέραση για την αγάπη του Χριστού μας και έχοντας γεμάτες τις πνευματικές μας μπαταριές για την συνέχεια της πνευματικής μας πορείας με τα αποθέματα ελπίδος και αισιοδοξίας που μας προσέφεραν η Παναγία μας και ο Άγιος μας. Kυρίως όμως πήραμε το μήνυμα ότι ο Χριστός και μόνον ο Χριστός πρέπει να αποτελεί το κέντρο της ζωής μας· το πρόσωπό Του ο στόχος μας και η κοινωνία μαζί Του ο προορισμός μας.


Παρακαλώ περιμένετε

Παρακαλώ περιμένετε

Παρακαλώ περιμένετε
Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA