Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

                                 

                      ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΕΣ

          Όπως αρμόζει στα Κοσμοσωτήρια Γεγονότα που εορτάζουμε και δοξολογούμε την Αγια και Μεγάλη Εβδομάδα και όπως συμβαίνει σε όλους τους Ναούς της Ορθοδοξίας μας, με αισθήματα ευλάβειας ,κατάνυξης και βιωματικής συμμετοχής τελέσαμε τις Δακρύβρεχτες Ιερές Ακολουθίες με επίκεντρο την Μεγάλη Παρασκευή που αποτελεί για εμάς  το αποκορύφωμα του Θείου Δράματος καθώς και με την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία που αποτελεί την ολοκλήρωση της Χαράς και της Ελπίδος.

 

       Όπως έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως έγινε στον προαύλιο χώρο του Ναού (Γολγοθάς) όπου, υπο τους ανάλογους ύμνους που απέδωσαν οι εκλεκτοί Χοροί των Ιεροψαλτών μας, του κ. Δημ. Αναδιώτη και του κ. Αθ. Θεοδοσίου, αλλά και υπό των πένθιμων ήχων του τμήματος της Φιλαρμονικής του Δήμου μας  υπό την Δ/η του κ. Ελευθερίου Δ. Δημητρίου, έγινε η συγκινητική αναπαράσταση της Αποκαθηλώσεως απο τον Σταυρό του Μεγάλου μας Νεκρού.

 

 

        Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μεταφέρθηκε στον Ναό μας το Άγιο Φώς απο τον Πανάγιο και Ζωδόχο  Τάφο Του Χριστού μας το οποίο μετέφεραν με κάθε ευλάβεια οι Ενορίτες μας κ. Θεόδωρος Χρήστου με τον γιό του Δημήτρη, που ανήκει στην χορεία των Ιεροπαίδων του Ναού μας, με την παρέα τους τους οποίους ευχαριστούμε για τον κόπο και την θυσία που έκαναν για να έχουμε και εφέτος όλοι μας την ευκαιρία αυτή.

     Επίσης ευχαριστούμε την Ομογενή  κ. Αρτέμιδα Δ. Δημητρίου (αδελφή του Μαέστρου κ.Ελ.Δημητρίου) για την επιχορήγηση της Φιλαρμονικής στην οποία ευχόμαστε υγεία και κάθε καλό στην Οικογένεια της.Ευχόμαστε  για την ανάπαυση της ψυχής της Κεκοιμημένης των μητρός Αντωνίας η οποία ανεχώρησε για τον Ουρανό την Τρίτη της Διακαινησίμου πλήρης ημερών και μετά απο πολυετή ασθένεια.

       Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε και για την δωρεά ενός σεβαστού ποσού αντί στεφάνων στη σωρό της μεταστάσης για τις ανάγκες του Ναού μας αλλά και για την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Έργου της Ενορίας μας.

 

Περισότερες φωτογραφίες για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος μπορείτε να δείτε στον Σύνδεσμο ο Ναός μας - Φωτογραφικό υλικό.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA