Κάθε πρωΐ που θα σηκωθούμε και θα φύγουμε από το σπίτι μας, μετά την προσευχή, πρέπει να σταυρώνουμε το μέτωπό μας και να λέμε: «συντάσσομαι σοι Χριστέ μου και αποτάσσομαι σοι Σατανά» και να φεύγουμε για τη δουλειά μας. Τότε θα μας βοηθάει ο Θεός όλη την ημέρα και θα μας σκέπει από κάθε κίνδυνο. π. Σάββας ΑχιλλέωςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

Στην αρχή του εκκλησιαστικού έτους, τον μήνα Σεπτέμβριο, ξεχωριστή θέση έχει η γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η οποία ξεκινάει από τις 14 Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 21 Σεπτεμβρίου με την Απόδοση της.Τον μήνα που έχει ετήσια αφετηρία ένα πλήθος δραστηριοτήτων είναι ευλογία η χριστιανοί να παίρνουν δύναμη και χάρη από τον ζωοποιό Σταυρό  του Ιησού Χριστού.

Ο ίδιος ο Ιησούς είπε πως όποιος άνθρωπος επιθυμεί να με ακολουθήσει να σηκώσει τον σταυρό του και να με ακολουθήσει. Ο Απόστολος Παύλος στους πρώτους χριστιανούς όταν μιλάει για τον Ιησού Χριστό κάνει λόγο για τον Τίμιο Σταυρό ως το μοναδικό καύχημα του. Ο Τίμιος Σταυρός είναι η ταυτότητα του Ιησού στον κόσμο μας διότι όπως μας λέει πάλι ο Ίδιος αυτό είναι το θέλημα του Θεού Πατέρα στον οποίο υπακούει για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων από το φθορά και τον θάνατο εξαιτίας της αμαρτίας που μπήκε στην ζωή μας.

Ο αναμάρτητος Ιησούς καθαγιάζει με το Τίμιο Αίμα του ένα όργανο θανάτου των ανθρώπων και νικάει τον θάνατο με τον δικό του θάνατο πάνω στον Σταυρό.Οι δαίμονες φρίττουν διότι δεν αντέχουν την θεϊκή αγάπη.Η κάθοδος στον Άδη γίνεται η αρχή της αιώνιας ζωής και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού που ήταν τέλειος Θεός και άνθρωπος ελευθερώνει οριστικά τον άνθρωπο από τα δεσμά του θανάτου.

Η Ανάληψη του Ιησού Χριστού ανεβάζει τον άνθρωπο στον θρόνο του Θεού και αυτή είναι και η δική μας κλήση ο αγιασμός μας, δια του Ιησού Χριστού, Σταυρωθέντα και Αναστάντα.Η πίστη στον Ιησού Χριστό δεν είναι κάποια φιλοσοφική ιδεολογία, ούτε κάποια ανθρωπιστική, ακτιβιστική δράση μιας οικουμενικής αγαπολογίας για την συμφιλίωση των ανθρώπων.Πρόκειται για ολοκληρωτική πίστη και αποδοχή ότι Σταυρός του Χριστού είναι πλέον στη ζωή μας ο δικός μας σταυρός τόσο στην χαρά όσο και στην λύπη, ώστε η ζωή μας να οδηγεί στην κοινωνία με τον Θεό.

 

Δημήτριος Τζαφέρης Λαμπαδάριος

Ιερού μας Ναού

Θεολόγος

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA