«Γνωρίζοντας ο διάβολος ότι η κινητήρια δύναμή μας είναι ο θείος ζήλος και η προθυμία, στρέφεται εναντίον τους, για να μας αφοπλίσει και να μας αποθαρρύνει.» γ. Ιωσήφ ΒατοπαιδινόςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Πλησιάζει Κυριακη... για έναν Χριστιανό η αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο είναι το θεμέλιο της πίστεως του, δεν υπάρχει σχέση με τον Θεό εκεί που αγνοείται ή περιφρονείται ο συνάνθρωπος.

Βρισκομαστε αντιμετωποι με έναν φονικό ιό με μια παγκόσμια απειλή, μιλάμε όμως σαν να μην υπήρχε θάνατος ποτέ, σαν να τον αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά, σαν μέχρι σήμερα να υπήρχε αθανασία και αυτό γιατί ποτέ δεν είχαμε ενθύμηση θανάτου ή απλά αφορούσε άλλους και δεν ηταν πιθανο να μας επηρεασει.

Ξεχνάμε ότι δεν έχουμε καμία εξουσία πάνω στην ζωή και μαζί με αυτό ξεχνάμε από που παιρνουμε την ζωή και από που ζητάμε να εχουμε την υγεία μας. Ξεχνάμε και ξαφνικα εύκολα αρνούμαστε. Για τις συναθροίσεις τα είπαν άλλοι για την Θεία Κοινωνία όμως μια παράκληση, μη μιλάμε. Μην μιλαμε για τη Θεία Κοινωνία. Καλή Κυριακή!

Ζώης Σταυρόπουλος,δικηγορος Αθηνών

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA