Ἡ μόνη σωτηρία σὲ κάθε διαφθορὰ εἶναι ἡ ἐπιστροφὴ στὶς ἀρχές.........(Νικολὸ Μακιαβέλλι)Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

 

Τι μεγάλο μυστήριο είναι η ζωή, ο χρόνος, η ύπαρξή μας, γενικά το όλο σχέδιο του Θεού! Δεν κάνουμε καλά που είμαστε τόσο προσκολλημένοι στα γήινα, στα ανθρώπινα και μας διαφεύγει η αιωνιότητα, η αλήθεια του Θεού. Τι είναι μερικά χρόνια ή και μια ολόκληρη ζωή που θα ζήσουμε σ’ αυτόν τον κόσμο-όσο ζήσουμε ο καθένας μας-μπροστά στην αιωνιότητα; Πόσο σύντομα περνάει ο χρόνος σ’ αυτή την ζωή!


Πόσο ωραία να έχεις τον νου σου στο μεγάλο μυστήριο του Θεού, στην αιωνιότητα, και να μην βουλιάζεις μέσα στην όποια καθημερινή πραγματικότητα. Ένα τίποτε είναι ο χρόνος που θα ζήσουμε σ’ αυτόν τον κόσμο. Ένα τίποτε είναι όσα θα συμβούν είτε στον καθένα χωριστά είτε σε όλους μαζί ως οικογένεια, ως ομάδα, ως έθνος, ως ανθρωπότητα.

Από το άλλο μέρος, και η πιο μικρή στιγμή του χρόνου, και ένα κλάσμα δευτερολέπτου, έχει μεγάλη αξία. Η ώρα αυτή, τώρα που μιλούμε, μπορεί για κάποιον από μας να είναι σημαδιακή για όλη τη ζωή του και για την αιωνιότητα. Έναν λόγο μπορεί να ακούσει, να μελετήσει, και μαζί με τον λόγο να έρθει κάτι μέσα στην ψυχή του, που να τη σφραγίσει και έτσι να κερδίσει την αιώνια βασιλεία, και όλο αυτό να μοιάζει ότι εξαρτήθηκε από μια στιγμούλα.

π. Συμεών

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA