Πόσα δάκρυα χύθηκαν μπροστά σε εικονίσματα; Πόσοι αμαρτωλοί γονάτισαν σαν τους αγίους για να ζητήσουν θείο έλεος; Πόσα καντήλια άναψαν για να φωτίσουν τα σκοτάδια μίας μεγάλης νύχτας; Πόσες προσευχές έγιναν κλάμα γιατί ίσως ήταν πρώτη φορά που στη συνάντηση με τον Θεό ένιωσαν αληθινή αγάπη; Δ.Τ.Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

Μια μέρα, ένας καθηγητής μπήκε στην τάξη και ζήτησε από τους μαθητές του να
προετοιμαστούν για ένα τεστ έκπληξη. Ο καθηγητής μοίρασε τις κόλλες. Προς έκπληξη όλων, δεν υπήρχαν ερωτήσεις, απλώς μια μαύρη κουκκίδα στο κέντρο του χαρτιού. Ο καθηγητής βλέποντας την έκφραση στα πρόσωπα όλων, τους είπε τα εξής: "Θέλω να γράψετε γι' αυτό που βλέπετε". Οι μαθητές μπερδεμένοι ξεκίνησαν να γράφουν. Στο τέλος, ο καθηγητής πήρε όλες τις κόλλες και άρχισε να διαβάζει δυνατά τις απαντήσεις που έδωσαν οι μαθητές.

Όλοι τους, χωρίς εξαίρεση, περιέγραψαν τη μαύρη κουκκίδα, προσπαθώντας να καθορίσουν τη θέση της στο κέντρο της σελίδας. Αφού διάβασε όλες τις απαντήσεις ο καθηγητής άρχισε να εξηγεί: "Κανείς σας δεν έγραψε για το λευκό μέρος του χαρτιού. Όλοι επικεντρωθήκατε στη μαύρη κουκκίδα της σελίδας. Το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή μας. Όλοι μας έχουμε ένα λευκό κομμάτι χαρτί για να το παρατηρήσουμε και να το απολαύσουμε, αλλά εμείς εστιάζουμε πάντα στα σκοτεινά σημεία. Η ζωή μας είναι ένα δώρο και έχουμε πάντα λόγους να είμαστε χαρούμενοι.

Ωστόσο, επικεντρωνόμαστε μόνο στη μαύρη κουκίδα, στα μικρά προβλήματα υγείας που μας ενοχλούν, στην έλλειψη χρημάτων, στην περίπλοκη σχέση με κάποιο μέλος από την οικογένειά μας, στην απογοήτευση που είχαμε από ένα φίλο. Τα μελανά σημεία είναι πολύ μικρά σε σύγκριση με ότι έχουμε στη ζωή μας, αλλά είναι αυτά που μολύνουν τη σκέψη μας." Στρέψτε το βλέμμα σας μακριά από τις μαύρες κουκκίδες. Να είστε χαρούμενοι και να βλέπετε τη ζωή θετικά !!!"

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA