Δάνεισε κι εσύ δυο ώρες στο Θεό, πηγαίνοντας στην εκκλησία, και θα φέρεις στο σπίτι σου κέρδη αμέτρητων ημερών. Αν όμως δεν δέχεσαι να κάνεις κάτι τέτοιο, σκέψου μήπως μ’ αυτή σου τη στάση χάσεις κόπους πολλών ετών. Γιατί ο Θεός, όταν περιφρονείται, γνωρίζει να σκορπίζει τα χρήματα που συγκεντρώνεις με την εργασία της Κυριακής (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

Σήμερα,12 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού. Σημειώνει ο υμνογράφος για το πρόσωπο του Αγίου τα παρακάτω λόγια: ''Ο Θαυματουργός καν τέθνηκε Σπυρίδων, του θαυματουργείν ουκ έληξεν εισέτι". Πέθανε ο Άγιος, αλλά δε σταμάτησε να θαυματουργεί.

Καθώς πλησιάζουμε την εικόνα του Αγίου και διαβάζουμε για το χάρισμα της θαυματουργίας του, πόσα θέλουμε να ζητήσουμε! Ένα όμως τον διέκρινε! Ήταν απλός! Ο απλός άνθρωπος είναι μακάριος. Όλα τα γνωρίζει, αλλά όλα δεν τα αναζητά. Όλους τους καταλαβαίνει, αλλά όλους δεν τους διορθώνει. Όλα τα βλέπει, αλλά όλα τα σκεπάζει.  Πολλοί τον θυμώνουν, αλλά ελάχιστα το υπολογίζει. Τα λίγα τον αναπαύουν.  Πολλά κάνει και ελάχιστα μιλά.  Του είναι άγνωστη η ζήλεια.

Τα λόγια του είναι κατανοητά σε όλους.  Οι σκέψεις του ήρεμες.  Ο ύπνος του "ξεκούραστος". Γνωρίζει το δίκαιο, αλλά δεν το κυνηγά. Γνωρίζει το έλεος του Θεού και τον συγκινεί.  Όλοι,τον θέλουν στην παρέα τους. Όλους,τους έχει στην παρέα του.  Καμάρι του η ταπείνωση.

Γι' αυτό σήμερα, που εορτάζει ο Άγ. Σπυρίδων, να του ζητήσουμε αυτό το ξεχωριστό θαύμα. Να μας χαρίσει το δώρο της απλότητος! Οικονομικά, οικογενειακά, εργασιακά, προσωπικά, όλα θα αλλάξουν.

π.Σπυρίδων.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA