Ο Θεός είναι μέσα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος όμως πολλές φορές, βρίσκεται έξω από τον εαυτό του. Όταν επιστρέψει σαν τον Άσωτο της Παραβολης στον εαυτό του («εις εαυτόν δε ελθών» Λουκ. ιε' 20), τότε θα βρει το Θεό να τον περιμένει.(Ιερός Αυγουστίνος).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Βρισκόμαστε όλοι μας μέσα σ' έναν αγώνα ζωής που εναλλάσσονται οι προσευχές με τα λόγια μαςτα δύσκολα. Οι καλές πράξεις με τις φαύλες συνήθειές μας. Η μελέτη με τα τυχόν δύσκολα θεάματά μας. Η Λατρεία στον Θεό με την ακηδία μας. Και πόσα άλλα αντίθετα... Και καθώς περνούν  τα χρόνια υπάρχει ένας διχασμός μέσα μας και μια αγωνία.

Άραγε πως μας βλέπει το Μάτι Του Θεού; Την απάντηση την έδωσε κάποτε ο Ίδιος σ' έναν φαρισαίο που διαμαρτυρήθηκε όταν Τον άγγιξε εκείνη η αμαρτωλή γυναίκα που στέκονταν δίπλα Του. Είπε εκείνα τα λόγια που κάθε μέρα σ' να τα λέει για όλους μας: "Άφησε την να μ'αγγίζει. Πολύ αμάρτησε... και πολύ μ' αγάπησε..." (Λουκ.7,στιχ.47) Αυτή είναι η ζωή μας.. Και αγάπη... και πτώσεις... Και επειδή θα μας κρίνει ο Θεός έχουμε ελπίδες.

π.Σπ.Ρ .

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA