Δάνεισε κι εσύ δυο ώρες στο Θεό, πηγαίνοντας στην εκκλησία, και θα φέρεις στο σπίτι σου κέρδη αμέτρητων ημερών. Αν όμως δεν δέχεσαι να κάνεις κάτι τέτοιο, σκέψου μήπως μ’ αυτή σου τη στάση χάσεις κόπους πολλών ετών. Γιατί ο Θεός, όταν περιφρονείται, γνωρίζει να σκορπίζει τα χρήματα που συγκεντρώνεις με την εργασία της Κυριακής (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

Δεν πειράζει που δεν είσαι καλά.Είναι «εντάξει» που κάποιες ημέρες δεν είσαι «εντάξει».Όπως «εντάξει» είναι και να μην ντραπείς και να ζητήσεις βοήθεια όταν δεν μπορείς. Μην το περνάς μόνος σου, μην φυλακίζεσαι στους λογισμούς σου. Μοιράσου τον πόνο σου, μοιράσου με κάποιον το ότι δεν είσαι «εντάξει».

Και θα δεις ότι τελικά και «εντάξει» να μην είναι όλα, τουλάχιστον έχεις στην ζωή σου ανθρώπους που σε νοιάζονται και σε αποδέχονται και σε αγαπούνε κι έτσι θα ειρηνεύεις.

Όταν δεν είσαι «εντάξει»να θυμάσαι ότι και πολλοί άγιοι δεν ήτανε «εντάξει» μέσα στην αδυσώπητη καθημερινότητα, αλλά άντεξαν· γιατί ξέρανε ότι ο Χριστός πάντα θα είναι «εντάξει» μαζί τους.

 

Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

Πηγή: https://imverias.blogspot.com

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA