Κάθε πρωΐ που θα σηκωθούμε και θα φύγουμε από το σπίτι μας, μετά την προσευχή, πρέπει να σταυρώνουμε το μέτωπό μας και να λέμε: «συντάσσομαι σοι Χριστέ μου και αποτάσσομαι σοι Σατανά» και να φεύγουμε για τη δουλειά μας. Τότε θα μας βοηθάει ο Θεός όλη την ημέρα και θα μας σκέπει από κάθε κίνδυνο. π. Σάββας ΑχιλλέωςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

«Η σφραγίς της εμης αποστολής υμείς εστέ εν Κυρίω..»!!Ο λόγος που είπε ο Απόστολος Παύλος στον δεσμοφύλακα των φυλακών των Φιλίππων όταν τον ρώτησε τι πρέπει να κάνω για σωθώ. Κι εκείνος του απάντησε, «Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό και θα σωθείς εσύ και οι οικείοι σου».

Ένα μήνυμα το οποίο θα μας απηύθυνε και σήμερα ο Απόστολος Παύλος, γιατί ζούμε μέσα στο σκοτάδι κι έχουμε απεμπολήσει τις αξίες της παραδόσεως της πίστεώς μας.Και το κλειδί για να απαλλαγούμε από την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει σήμερα είναι η πίστη στο πρόσωπο του Χριστού. Δεν υπάρχει άλλος σωτήρας, παρά μόνο ο Ιησούς Χριστός.Το δεύτερο παράδειγμα που αντλούμε από Απόστολο Παύλο είναι αυτό της υπομονής. Χρειαζόμαστε την υπομονή για διέλθουμε τον δρόμο της παρούσας ζωής, «δι’ υπομονής τρέχωμεν τον προκείμενον ημίν αγώνα, αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν».

Συνδέει, δηλαδή , την υπομονή με το πρόσωπο του Χριστού. Έχουμε ανάγκη από την υπομονή για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα και αυτή η υπομονή θα μας γεννήσει την ελπίδα, που βρίσκεται μόνο στον Χριστό.Ένα ακόμα παράδειγμα για τη ζωή μας, που γνωρίζουμε από τον Απόστολο είναι αυτό της προσευχής. «Αδιαλείπτως προσεύχεσθε..» προτρέπει ο Απόστολος στην προς Θεσσαλονικείς επιστολής του. Δεν θα καταφέρουμε τίποτα απολύτως με τις δικές μας δυνάμεις, αλλά μόνο με την προσευχή.

Και ένα τελευταίο παράδειγμα, που παίρνουμε από τον Απόστολο Παύλο, είναι αυτό που προτρέπει τον μαθητή του Τιμόθεο. Να ζούμε δηλαδή με ευσέβεια. Να τηρούμε τον λόγο του Κυρίου μας και να βιώνουμε το θέλημά Του.Η αναπνοή μας να είναι η Εκκλησία και η ζωή μας να είναι η ζωή της Εκκλησίας. Έτσι έζησαν οι Άγιοι, έτσι έζησαν οι πρόγονοί μας και πέρασαν από πελώρια κύματα χωρίς να καταποντιστούν. Αυτοί που ζουν εν Χριστώ μεγαλουργούν, ενώ αυτοί που ζουν μακριά από τον Χριστό και την Εκκλησία Του θα εξαφανιστούν…..!!


π. Νεκτάριος Αυγέρος

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA