Ο Θεός είναι μέσα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος όμως πολλές φορές, βρίσκεται έξω από τον εαυτό του. Όταν επιστρέψει σαν τον Άσωτο της Παραβολης στον εαυτό του («εις εαυτόν δε ελθών» Λουκ. ιε' 20), τότε θα βρει το Θεό να τον περιμένει.(Ιερός Αυγουστίνος).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Πόσο χρήσιμη ήταν η παρατήρηση των γονέων μας όταν είμασταν μικρά παιδιά: "Μην ακουμπάς τα σκουπίδια".Μεγαλώσαμε όμως και συνεχίζουμε να σκαλίζουμε "σκουπίδια". Το μάτι μας πέφτει πάνω σε τραγούδια αντιχριστιανικά, άρθρα βλάσφημα, εικόνες ανήθικες, και εμείς συνεχίζουμε να ασχολούμαστε μ' αυτά, δήθεν για να δούμε τι λένε, δήθεν για να αντιδράσουμε. Αλλά η δυσωδία τους παραμένει, όσο και εάν τα αφορίζουμε.

Ας προσπαθήσουμε να ασχολούμαστε μ' αυτό που ευωδιάζει και ας μην το βλέπουν πολλοί, σίγουρα όμως θα το εισπράττουν.Θυμάμαι μια Κυριακή στο Ναό μας, είχε τελειώσει η Θεία Λειτουργία και ετοιμαζόμασταν για μια βάπτιση. Ο φωτογράφος του Μυστηρίου, άσχετος με τα εκκλησιαστικά, όπως ισχυρίστηκε, μου είπε:

-"Κάτι ωραίο έγινε σ' αυτό το Ναό σήμερα... Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερη". Έχουμε λοιπόν το προνόμιο να μετέχουμε του καλού, ή να μεταφέρουμε το καλό και εμείς κοιτούμε τι κακό λέχθηκε, τι στραβό έγινε κ.ο.κ. Τα καλά να κοιτάμε και τα "σαπρά" να αποφεύγουμε! Μήπως αυτό δε λέμε και στα παιδιά μας!

π.Σπ.Ρ.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA