"Γνώρισμα των ευσεβών είναι να δίνουν στον καθένα που ζητάει. Των ευσεβέστερων και σε εκείνον που δε ζητάει. Αλλά το να μη διεκδικεί κάποιος αυτό που του αφαίρεσαν, και μάλιστα όταν έχει τη δύναμη, ε... αυτό είναι γνώρισμα μόνο των αγίων". Άγιος Ιωάννης της ΚλίμακοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

Επιθυμώ να κάνω δύο διευκρινίσεις. Πρώτον, δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία γιατί ο Χριστός κατάργησε όλες τις θρησκείες και αποκάλυψε έναν καινούργιο τρόπο ζωής, χαρίζοντάς μας έναν καινούργιο τρόπο ύπαρξης.

Δεύτερον δεν πιστεύω σε κανένα σύστημα και σε καμιά ιδεολογία γιατί κανένα τους δε χωράει τη ζωή. Προσπαθώντας να την ερμηνεύσουν, την ακρωτηριάζουν. Δε με συγκινούν οι ιδέες αλλά τα πρόσωπα. Το πρόσωπο του Θεού, το πρόσωπο του ανθρώπου.

Αγαπώ τη ζωή γι'  αυτό ανήκω στην Εκκλησία. Σ' αυτή βρήκα το πλήρωμα της ζωής, δηλαδή το πλήρωμα της αγάπης, της αλήθειας και της ελευθερίας. Μέσα στην Εκκλησία δεν αισθάνομαι καμία ιδεολογία να "μου δίνει γραμμή" και να με καταπιέζει. Δεν μου προσφέρεται κανένα καταστατικό για μελέτη και υπογραφή αλλά με υποδέχονται τα πρόσωπα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Με καλούν να αλληλοπεριχωρηθώ στην τριαδική και αγαπητική κοινωνία τους. Αισθάνομαι ότι μπορώ να σωθώ, δηλαδή να γίνω σώος, ακέραιος και να ξεπεράσω τα λογής λογής κομματιάσματα. Μετέχοντας σε αυτό το χώρο ζωής δεν αντιδικώ με κανέναν. Βλέπω ολοκάθαρα τα υστερήματα της ζωής και την πτώχευσή της, που γεννιέται από κάθε προσπάθεια ιδεολογικοποίησής της.

O ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΚΥΡΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA