Η λαμπάδα αν δεν καεί και αναλυθεί, ΔΕΝ μπορεί να προσφέρει Φως!Έτσι και ο άνθρωπος που δεν κάνει πρώτα δουλειά στον εαυτό του και δεν καίει τα πάθη του δεν μπορεί να φωτίσει τους γύρω του. π.Διονύσιος Ταμπάκης



Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

Η καλοσύνη μαλακώνει και ανοίγει την καρδιά, σαν το λάδι την σκουριασμένη κλειδαριά.Όσοι πλησιάζουν τους πονεμένους, πλησιάζουν στον Θεό φυσιολογικά, διότι ο Θεός πάντα βρίσκεται κοντά στα πονεμένα Του παιδιά.
Τα φιλότιμα παιδιά του Θεού, που βοηθάνε στο σήκωμα των Σταυρών των συνανθρώπων τους, ο Θεός τα δυναμώνει πνευματικά και τα απαλλάσσει από Σταυρούς (δοκιμασίες).
Και μόνον ο πόνος που νοιώθει κανείς για κάποιον είναι σαν ευχή. Ένας αναστεναγμός για τον πόνο του άλλου είναι μία καρδιακή προσευχή,ισοδυναμεί δηλαδή με ώρες προσευχής.
Οσιος Παισιος ο Αγιορείτης

 





Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA