Η γενιά του '40 όμως, μετρούσε ήρωες! Η γενιά μας μετρά τί λέει ο κόσμος. Δεν υπάρχει χώρος για "καρδιά". Ας αφήσουμε να ακουστεί και η καρδιά μας. Χαρά σε 'κείνον που δεν άφησε κανέναν, να του πειράξει την Καρδιά! ▪︎π.Σπ.Ρ.Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

Γιατί έρχεσαι έτσι παιδί μου σε εμένα; Για να προσκυνήσω τη χάρη σου Παναγιά μου! Ναι, αλλά γιατί έτσι; Γιατί με μάσκα; Γιατί φοβάμαι!Πριν από μένα σε προσκύνησαν κι άλλοι κι αν φιλήσω την εικόνα σου Σου θα κολλήσω!Θα πεθάνω Παναγιά μου!

Από εμένα θα πεθάνεις παιδί μου; Κοίτα πάνω στην εικόνα Μου και πες μου, βλέπεις όλα αυτά τα τάματα; Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι βρίσκονται εδώ; Πιστεύεις ότι έτσι απλά είπαν κάποιοι ” ας κρεμάσω κι εγώ ένα τάμα ” η το έκαναν επειδή είδαν φανερά τη χάρη Μου να ενεργεί όταν αυτοί μου το ζήτησαν; Αυτοί πάλι, μου είπαν με αυτό το τρόπο ευχαριστω.

Εσύ τι έκανες; Θυμάσαι, που έλεγε η μάνα σου πως σώθηκε τελευταία στιγμή την ώρα της γέννας όταν σ’ έφερνε στο κόσμο κι οτι με είδε φανερά μέσα στην αίθουσα τοκετού;
Το ξέχασες; Το ξέχασες!

Πώς μπορείς σα γονιός να ξεχνάς ότι το σπλαχνο σου θεραπεύτηκε όταν οι ” επιστήμονες” γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά και είπαν : εμείς από εδώ και περα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, μόνο ένα θαύμα θα βοηθήσει;Και τότε άρχισες να προσεύχεσαι σε Μένα με δάκρυα για γλιτώσει το παιδί σου. Και το παιδί σου γλίτωσε.

Και ξέρεις γιατί;

Γιατί είδα τα δάκρυα σου να τρέχουν καυτά στο πρόσωπο σου και σε σπλαχνίστηκα.

Εγώ το γλίτωσα!

Δυστυχώς όμως το ξέχασες ΚΑΙ αυτό.

Άφησες η καρδιά σου να κρυώσει και υπάκουσες τους άρχοντες αυτού του κόσμου.

Τους άρχοντες που μπαίνουν σε ναό μόνο υστερόβουλα και που ούτε η κηδεία τους δεν θέλουν να γίνει σε ναό
Έβαλες λοιπόν μάσκα για να με προσκυνήσεις;

Από μένα θα πεθάνεις;

Από μένα που γέννησα την ίδια τη ΖΩΗ; Αν ξανάρθεις σε δύσκολη στιγμή και ζητήσεις τη χάρη Μου, φορώντας τη μάσκα θα το κάνεις; Κάντο, Αυτή τη φορά όμως δεν θα μπορώ να δω τα δάκρυα σου φοβάμαι, όταν πρεσβευσω στον Γιο Μου για σένα, μη μου πει ότι με τη μάσκα που φοράς στο πρόσωπο και στην καρδιά, δεν σε γνωρίζει κι ακουστεί εκείνο το φρικτό ” ουκ οίδα υμάς” κι οι ” θεοί επιστήμονες” σηκώσουν για μια ακόμη φορά τα χέρια τους ψηλά, ανήμποροι να βοηθήσουν!


Πηγή:Ρωμιοί της Πόλης

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA