Εἶναι ἀδύνατο νὰ βελτιωθεῖ ὁ κόσμος ἐάν πρῶτα δὲν βελτιωθεῖ ὁ ἄνθρωπος. (Πλάτων)Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

Χριστέ μου, υπάρχουν μέρες, που έντονα σ' αναζητώ.Χάνομαι μέσα στην άχλη των αμείλικτων λογισμών. Υπάρχουν φορές, που κοιτάζω και αδυνατώ να σε βρω.Νιώθω το πέπλο της μοναξιάς να είναι παρών.Να 'μουν κι εγώ εκεί στο πλοίο με τους μαθητές, τα κύματα της καρδιάς μου να ηρεμήσεις.

Ολιγοπιστώ και διστάζω, Κύριε. Άπλωσε το πανάγιο χέρι Σου να με κρατήσεις. Τυφλή κι εγώ είμαι, Ιησού μου, με θέλω, όνειρα κι επιθυμίες ενάντια στο θέλημά Σου. Έλα στο στράτι μου το μπερδεμένο ίνα αναβλέψω, Κύριε.Μια ματιά στη ζωή των Αγγέλων κοντά Σου. Κι εκεί στη σιωπή, στα δάκρυα που πονούν, στο κουβάρι των πρέπει, των θέλω και των γιατί, κρύβονται πολύτιμα διαμάντια, που αληθινά σε παρηγορούν.
Έρχεται η ηρεμία, η γαλήνη, η ταπείνωση και η προσευχή. Στεγνώνουν τα μάτια, τα βήματα γοργά. Λαχτάρα να συναντήσουν τον Χριστό. Ήρθε ο ποιμήν ο καλός, όλοι κι όλα είναι διαφορετικά. Νιώθεις τη κλήση σου για τον ουράνιο σκοπό. Η πανσοφία Σου πόσο μακρυά απ' την ανθρώπινη λογική. Στα μάτια των αναπήρων και των μωρών, Εσύ. Πίσω απ' τις δοκιμασίες και τον πόνο, Εσύ. Δόξα τη θεία σου συγκατάβαση για τη ψυχή μου τη φτωχή.

Ε. Χ.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA