Δάνεισε κι εσύ δυο ώρες στο Θεό, πηγαίνοντας στην εκκλησία, και θα φέρεις στο σπίτι σου κέρδη αμέτρητων ημερών. Αν όμως δεν δέχεσαι να κάνεις κάτι τέτοιο, σκέψου μήπως μ’ αυτή σου τη στάση χάσεις κόπους πολλών ετών. Γιατί ο Θεός, όταν περιφρονείται, γνωρίζει να σκορπίζει τα χρήματα που συγκεντρώνεις με την εργασία της Κυριακής (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Όλος ο αγώνας του καθενός είναι να τον αναγνωρίζουν, να τον παραδέχονται, να αισθάνεται ότι είναι κάποιος, μη τυχόν τον απορρίψουν. Αυτή είναι  η τυραννία του ανθρώπου, και δεν καθόμαστε λίγο να φιλοσοφήσουμε γιατί να είναι έτσι. Οι άγιοι δεν τα πήραν έτσι.
Οι μαθητές του Χριστού, οι απόστολοι τι έκαναν; Δέχτηκαν την απόρριψη. Γι’ αυτό λένε: Ως μηδέν έχοντες και τα πάντα κατέχοντες. Την ώρα ακριβώς που δεν έχεις τίποτε, τα έχεις όλα. Την ώρα που απορρίπτεις εντελώς τον εαυτό σου ή δέχεσαι να απορριφθεί εντελώς ο εαυτός σου, την ώρα εκείνη έχεις τον εαυτό σου, και γίνεσαι άνθρωπος του Θεού. Απαρνησάσθω εαυτόν, είπε ο Κύριος.
Πως δεν πιανόμαστε από μερικές λέξεις τόσο ξεκάθαρες; “Ος δ’ αν απολέσει την εαυτού ψυχήν.... ούτος σώσει αυτήν”. Όποιος χάσει τον εαυτό του ζώντας την απόρριψη, αυτός θα βρει τον εαυτό του.
π. Σ. Κ.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA