Κάθε πρωΐ που θα σηκωθούμε και θα φύγουμε από το σπίτι μας, μετά την προσευχή, πρέπει να σταυρώνουμε το μέτωπό μας και να λέμε: «συντάσσομαι σοι Χριστέ μου και αποτάσσομαι σοι Σατανά» και να φεύγουμε για τη δουλειά μας. Τότε θα μας βοηθάει ο Θεός όλη την ημέρα και θα μας σκέπει από κάθε κίνδυνο. π. Σάββας ΑχιλλέωςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Aξιωθήκαμε και φέτος να πραγματοποιήσουμε το Προσκύνημα μας στο Άγιον  Όρος από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2019 και να ζήσουμε έστω για λίγες ημέρες μαζί με τους Αγιορείτες Πατέρες οι οποίοι μας φιλοξένησαν με αγάπη και με λόγους πνευματικούς μας στήριξαν και μας ενίσχυσαν. Κατά σειράν επισκεφθήκαμε την Σκήτη της Αγίας Άννης (όπου φιλοξενηθήκαμε στην Ιερά Καλύβη των Καρτσωναίων) το Κυριακό της Σκήτης, και τα Κελλιά του Τιμίου Προδρόμου, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Αρχαγγέλων.

Στην Νέα Σκήτη προσκυνήσαμε το Κελλί του Αγίου Χαραλάμπους και τον Τάφο του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου και στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου όπου συμμετείχαμε στην Αγρυπνία του Τιμίου Σταυρού και προσκυνήσαμε την Θαυματουργό  Εικόνα της Παναγίας της Γοργουπηκόου.

Την μικρή μας συντροφιά αποτελούσαν τρείς νέοι, ο Πρωτοψάλτης μας κ.Ηρακλής Ασήμου ο οποίος έψαλε με τους Δοχειαρείτες Πατέρες στην Αγρυπνία αλλά και στις Ακολουθίες στο Κελλί του Αγίου Γεωργίου των Καρτσωναίων,ο Παναγιώτης Σκούμας και ο Δημήτριος Μπέρδος.

Επιστρέψαμε κουρασμένοι σωματικά, ξεκούραστοι όμως πνευματικά με την ευχή και του χρόνου η Παναγία να μας αξιώσει να βρεθούμε στο επίγειο Περιβόλι Της.

Ουρανούπολη.Ξημερώματα.

Στο Καράβι .

Η Σκήτη της Αγίας Άννης.

Με τον Γέροντα Γαβριήλ των Καρτσωναίων.

Λείψανα Αγίων.Ο Θησαυρός του Όρους.

Το Κελλί των Καρτσωναίων.

Απο το Κελλί των Καρτσωναίων.

Το Ι.Βήμα.

Απο την Θ.Λειτουργία που τελέσαμε.

Με τον Γέροντα Ανδρέα στο υπαίθριο Αρχονταρίκι του.

Πρός την Ν.Σκήτη.

Στον Τάφο του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Πρός την Ι.Μονή Αγίου Παύλου.

Το Αγίασμα των Αρχαγγέλων στην Ι.Μονή Δοχειαρίου.

Ο τάφος του Μακαριστού Ηγουμένου Γρηγορίου.

Με τον π.Αλύπιο στην Γοργουπήκοο την ημέρα του Σταυρού (Π.Η)

Στο Παρεκκλήσιο της Γοργουπηκόου.

Το Καθολικό της Δοχειαρίου απο τα Κελλιά μας.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA