Κάθε πρωΐ που θα σηκωθούμε και θα φύγουμε από το σπίτι μας, μετά την προσευχή, πρέπει να σταυρώνουμε το μέτωπό μας και να λέμε: «συντάσσομαι σοι Χριστέ μου και αποτάσσομαι σοι Σατανά» και να φεύγουμε για τη δουλειά μας. Τότε θα μας βοηθάει ο Θεός όλη την ημέρα και θα μας σκέπει από κάθε κίνδυνο. π. Σάββας ΑχιλλέωςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού 15 Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα πραγματοποιήσαμε το πρώτο Προσκύνημα της Νέας Εκκλησιαστικής χρονιάς και με αυτό ξεκίνησε η πορεία των μικρών και των μεγάλων ιερών εξορμήσεων που με την χάρη του Θεού θα διοργανώσουμε και εφέτος.

Θεομητορικός φυσικά ο προορισμός αφού η Παναγία μας είναι εκείνη που ευλογεί όχι μόνο το νέο έτος αλλά και τις επισκέψεις μας στα Ιερά Σκηνώματα  σαν Ουράνια Οικοδέσποινα.

Πρώτος Σταθμός η Γυναικεία Ιερά Μονή Παντανάσσης όπου Προσκυνήσαμε την Φερώνυμη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας μας και δεύτερος Σταθμός η Ιερά Γυναικεία Μονή Θεοσκεπάστου όπου και εκεί προσκυνήσαμε την Φερώνυμη Θεομητορική Εικόνα. Και τα δύο Μοναστήρια ανήκουν στην περιοχή της Κερατέας και στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Εκτός από την ζεστή , επικοδομητική,εγκάρδια και  αγιοπνευματική φιλοξενία των Μοναζουσών απολύσαμε και την πλουσιοτάτη Αβραμιαία φιλοξενία τους, γεγονός που εκδήλωσε την αγάπη των Οσιοτάτων Γεροντισσών  για εμάς που σαν ταπεινοί προσκυνηταί περάσαμε  το κατώφλι των Εργαστηρίων της Αγιότητος όπου ασκούνται.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA