Δάνεισε κι εσύ δυο ώρες στο Θεό, πηγαίνοντας στην εκκλησία, και θα φέρεις στο σπίτι σου κέρδη αμέτρητων ημερών. Αν όμως δεν δέχεσαι να κάνεις κάτι τέτοιο, σκέψου μήπως μ’ αυτή σου τη στάση χάσεις κόπους πολλών ετών. Γιατί ο Θεός, όταν περιφρονείται, γνωρίζει να σκορπίζει τα χρήματα που συγκεντρώνεις με την εργασία της Κυριακής (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Μία φορά κάποιος ζήτησε απ’ το Θεό ένα λουλούδι και μία πεταλούδα. Ο Θεός όμως αντί γι’ αυτά του έδωσε ένα κάκτο και μία κάμπια. Αυτό στεναχώρησε ιδιαίτερα τον άνθρωπο.Δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί δεν πήρε αυτό που ζήτησε.Μετά από λίγο καιρό πήγε να κοιτάξει αυτά που του είχαν δοθεί και τα ‘χε ξεχάσει.Πρός έκπληξή του απ’ τον αγκαθωτό και άσχημο κάκτο είχε φυτρώσει ένα όμορφο λουλούδι.
Και η άσχημη κάμπια είχε μεταμορφωθεί σε μία υπέροχη πεταλούδα. Ο τρόπος που ο Θεός ενεργεί είναι πάντοτε ο καλύτερος ακόμα κι αν σε μας φαίνεται λανθασμένος.Αν ζήτησες από το Θεό κάτι και πήρες κάτι διαφορετικό δείξε Του εμπιστοσύνη.Αυτό πού θέλεις δεν είναι πάντα κι αυτό πού χρειάζεσαι.Το ΑΓΚΑΘΙ του σήμερα ίσως είναι το ΛΟΥΛΟΥΔΙ του αύριο. 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA