Πόσα δάκρυα χύθηκαν μπροστά σε εικονίσματα; Πόσοι αμαρτωλοί γονάτισαν σαν τους αγίους για να ζητήσουν θείο έλεος; Πόσα καντήλια άναψαν για να φωτίσουν τα σκοτάδια μίας μεγάλης νύχτας; Πόσες προσευχές έγιναν κλάμα γιατί ίσως ήταν πρώτη φορά που στη συνάντηση με τον Θεό ένιωσαν αληθινή αγάπη; Δ.Τ.Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

Λέγει κάποτε ένας φοιτητής σε κάποιον ιερέα.  Διάβασα πάτερ μου το βιβλιαράκι που μου δώσατε χθες και πράγματι εντυπωσιάστηκα για τα όσα γράφει σχετικά με τα τέσσερα Ευαγγέλια, και μάλιστα εκείνο που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι η τεράστια κυκλοφορία αυτού του βιβλίου δηλαδή της Αγίας Γραφής σε όλο τον κόσμο και πάνω σε αυτό ήθελα να σας ρωτήσω. Πως συμβαίνει παρόλο την καταπληκτική διάδοση της Γραφής, παρόλα την καταπληκτική δύναμη που έχει μέσα αυτή η Αγία Γραφή να βλέπουμε τόσα πράγματα ασυμβίβαστα με τον Χριστιανισμό να γίνονται μέσα στον κόσμο.Και ο Ιερέας απαντά.

Άκουσε του λέει παιδί μου. Το σύστημα υδρεύσεως στην πόλη μας φέρνει νερό σε όλα τα σημεία, δεν είναι έτσι? Ναι. Και όμως υπάρχουν αρκετοί βρόμικοι άνθρωποι, άπλυτοι στο δρόμο, γιατί ?Απλούστατα γιατί δεν χρησιμοποιούν το νερό είπε ο νέος. Ε, ακριβώς αυτό τούτο γίνεται. Η Αγία Γραφή κυκλοφορεί σήμερα κατά εκατομμύρια αντίτυπα στην οικουμένη και έχει τεραστία διορθωτική και καθαρτική και αναζωογονητική δύναμη. Πόσοι όμως κάνουν τον κόπο να καθαριστούν και να εξαγνιστούν μελετώντας την ? Αυτό είναι το θέμα. Γι’ αυτό βλέπεις όλα τα παράξενα. Λέει κάπου το Ευαγγέλιο που ίσως να μην το πρόσεξες : … το φως ήλθεν εις τον κόσμον, και οι άνθρωποι ηγάπησαν το σκότος μάλλον παρά το φως».—ΙΩΑΝΝΗΣ 3:19.  Δεν θέλει να έρθει στο φως για να μην ελεγχθούνε τα παράνομα έργα του.

Δημήτριος Παναγόπουλος (†)

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA