Πόσα δάκρυα χύθηκαν μπροστά σε εικονίσματα; Πόσοι αμαρτωλοί γονάτισαν σαν τους αγίους για να ζητήσουν θείο έλεος; Πόσα καντήλια άναψαν για να φωτίσουν τα σκοτάδια μίας μεγάλης νύχτας; Πόσες προσευχές έγιναν κλάμα γιατί ίσως ήταν πρώτη φορά που στη συνάντηση με τον Θεό ένιωσαν αληθινή αγάπη; Δ.Τ.Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Με πολλή χαρά προσφέραμε στέγη για τρίτη συνεχή χρονιά στο  3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Βυζαντινών  Χορωδιών που  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Πατέρων 9 Ιουνίου 2019 στον Ναό μας φιλοξενώντας  με αγάπη αυτήν την όμορφη Μουσική Εκδήλωση η οποία τελούσε υπο την αιγίδα  της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων και  του Δημοτικού Ωδείου Θηβών ενώ την επιμέλεια είχε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Θηβών και Καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου κ.Αντώνιος Τσαρουχάς.

Ύμνους της Λατρευτικής μας ζωής έψαλαν οι μικροί μαθητές και στην συνέχεια ακολούθησε η Χορωδία Της Σχολής  του Ι.Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου υπο την Δ/η του Χοράρχου κ. Γ.Στέρπη για να κλείσει το πρόγραμμα με την Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θηβών υπο την Δ/η του Χοράρχου κ.Αντ.Τσαρουχά.

Περί το τέλος  προσφέρθηκε Αναμνηστική τιμητική Πλακέτα στον Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Λιβαδειάς κ.Ηλία Στάθη για την πολύχρονη και καλλίκαρπη προσφορά του στην Τοπική μας Εκκλησία. Μετά την απονομή της πλακέτας στον κ.Στάθη από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ.Σπυρίδωνα Νικολάου ο τιμώμενος συμβούλεψε τα παιδιά και τους νέους φανερώνοντας χωρίς να το επιδιώκει  για μια ακόμη φορά το εκκλησιαστικό του ήθος και την ευγένεια του χαρακτήρα του ενώ μετά από παράκληση των χορωδών έψαλε με το δικό του ξεχωριστό ύφος το Άξιον εστίν ''του Ανωνύμου''.  Αμέσως μετά βραβεύθηκαν εις μνήμην των Μακαριστών Ιερέων της Ενορίας μας  οι δύο Σημαιοφόροι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου μας ,ο Νικόλαος Στέρπης και η Αγάπη Αναδιώτη .Ακολούθησε κέρασμα με αλμυρά και γλυκά εδέσματα στο Αρχονταρίκι μας καθώς και ζεστή επικοινωνία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο  Δήμαρχος κ.Σπυρίδων Νικολάου, η Δημοτική Σύμβουλος και  υποψήφια Βουλευτής κ. Ευαγγ.Τζουβέλεκη , ο Προεδρος της ΔΗΚΕΘ κ.Κων/νος  Χαρέμης, η Δ/α του Δημοτικού Ωδείου Θηβών κ.Νίκη Πανταζάτου, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι.Μητροπόλεως κ.Λουκάς Παπαιωάννου ο οποίος ανέγνωσε το βιογραφικό του τιμώμενου, Κληρικοί ,Συγγενείς των παιδιών  και ικανό ακροατήριο οι οποίοι καταχειροκρότησαν τις χορωδίες και επαίνεσαν την όλη προσπάθεια η οποία ευχόμαστε να τελεσφορήσει ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν την Ιερά Λειτουργική Τέχνη αλλά και να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις ώστε να  μην υπάρχει  κενό Αναλόγιο στις πόλεις και τα χωριά μας.


Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA