Πόσα δάκρυα χύθηκαν μπροστά σε εικονίσματα; Πόσοι αμαρτωλοί γονάτισαν σαν τους αγίους για να ζητήσουν θείο έλεος; Πόσα καντήλια άναψαν για να φωτίσουν τα σκοτάδια μίας μεγάλης νύχτας; Πόσες προσευχές έγιναν κλάμα γιατί ίσως ήταν πρώτη φορά που στη συνάντηση με τον Θεό ένιωσαν αληθινή αγάπη; Δ.Τ.Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

Ο πιστός πλησιάζοντας τον χαριτόβρυτο Σταυρό του Κυρίου μας, αποκτά την εμπειρία του παραδείσου. Ο Τίμιος Σταυρός είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της νέας ζωής που έφερε στον κόσμο ο Χριστός και της δυνάμεως της Αναστάσεώς Του.

Γι' αυτό πρέπει να τον προσκυνούμε ευλαβικά, να τον ασπαζόμαστε προσευχητικά, να εκζητούμε τη βοήθεια του εσταυρωμένου Κυρίου μας, να αγωνιζόμαστε στην πνευματική μας ζωή. Ο κάθε αγωνιζόμενος χριστιανός έχει την ανάγκη, προς υπέρβασιν της κοπώσεως και της αθυμίας, της χάριτος και της ευλογίας του Θεού, ώστε να εξέλθη νικητής σε αυτόν τον αγώνα κατά των παθών και της αμαρτίας.

Αυτή η χάρις παρέχεται πλουσίως διά του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, που είναι το κατεξοχήν σύμβολο του Χριστού και της Εκκλησίας μας.

Ο Σερρών Θεολόγος

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA