Ο Θεός είναι μέσα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος όμως πολλές φορές, βρίσκεται έξω από τον εαυτό του. Όταν επιστρέψει σαν τον Άσωτο της Παραβολης στον εαυτό του («εις εαυτόν δε ελθών» Λουκ. ιε' 20), τότε θα βρει το Θεό να τον περιμένει.(Ιερός Αυγουστίνος).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 

Με πανηγυρική Κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάσαμε το ''Δεύτερο Πάσχα της Ενορίας μας'' στις 8 και 9 Μαίου 2019 ,την Αναστάσιμη και Ανοιξιάτικη μνήμη του Οσιομάρτυρος Αγίου Νικολάου του Νέου του Αιματοβλύτου ο οποίος στα Βούνενα της Θεσσαλίας με μαρτυρικό τρόπο προσέφερε την ψυχή του στα χέρια του Στεφανοθέτου Κυρίου μας. Ήταν ένα διήμερο όπου ζήσαμε όμορφες Λατρευτικές στιγμές, υποδεχθήκαμε και συναντήσαμε αγαπημένα πρόσωπα, ακούσαμε υπέροχους διδακτικούς λόγους και ύμνους εόρτιους και γενικά χαρήκαμε τις ημέρες αυτές   ως  ευκαιρία πνευματικού αναβαπτισμού.

Την παραμονή της Εορτής τελέσθηκε ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα από τον Πανοσιολ.Αρχιμ.π.Αλέξιο Ιστρατόγλου Συνταγματάρχη και Πρωθιερέα του Πολεμικού μας Ναυτικού ενώ τις ευχές του Σεβ.Ποιμενάρχου μας μετέφερε ο Παν.Αρχιμ.π.Νικόδημος Κάστιζας Εφημέριος του Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου Θηβών.

Ανήμερα  το πρωί τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Παν.Καθηγούμενο της Ι.Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου Αρχιμ.π.Σιλουανό Πεπονάκη ενώ το απόγευμα υποδεχθήκαμε τον Σεβ.Ποιμενάρχη μας κ.Γεώργιο ο οποίος χοροστάτησε στον Παρακλητικό Κανόνα και στα Εγκώμια του Αγίου και προέστη της Λιτανεύσεως του Τιμίου Λειψάνου και της Εικόνος του Οσίου και Μάρτυρος Νικολάου. Τους ύμνους έψαλαν ο Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Δημ.Μπακόπουλος Εφημέριος του Ι.Ναού Παντανάσσης Ραφήνας και οι Ιεροψάλτες μας.

Κλήρος και λαός, άρχοντες και αρχόμενοι, Ενορίτες και φίλοι της Ενορίας (ανάμεσα τους και Ενορίτες απο την Παλαιοπαναγιά,την Ενορία Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας με τον Εφημέριο τους π.Χαράλαμπο και απο τον Ορθόδοξο Σύλλογο ''Παναγία Πορταίτισσα'' Χαλκίδος) συμπροσευχήθηκαν στις Εόρτιες συνάξεις και έγιναν σκαλοπάτι για να ανέβουμε πιο ψηλά.


Ι.Μ Θ κ Λ

Ι.Μ Θ κ Λ

Ι.Μ Θ κ Λ

Ι.Μ Θ κ Λ

Ι.Μ Θ κ Λ

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA