Κάθε πρωΐ που θα σηκωθούμε και θα φύγουμε από το σπίτι μας, μετά την προσευχή, πρέπει να σταυρώνουμε το μέτωπό μας και να λέμε: «συντάσσομαι σοι Χριστέ μου και αποτάσσομαι σοι Σατανά» και να φεύγουμε για τη δουλειά μας. Τότε θα μας βοηθάει ο Θεός όλη την ημέρα και θα μας σκέπει από κάθε κίνδυνο. π. Σάββας ΑχιλλέωςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Μια μέρα η κότα είπε στον λύκο:«Το γρασίδι είναι γαλάζιο». Ο λύκος απάντησε:«Και βέβαια όχι, το γρασίδι είναι πράσινο». Η συζήτηση δεν έβγαζε άκρη, οπότε αποφάσισαν να την υποβάλουν σε διαιτησία ενώπιον του Βασιλιά της Ζούγκλας.

Όταν έφτασαν στο ξέφωτο του δάσους όπου καθόταν το λιοντάρι στον θρόνο του, πήρε τον λόγο η κότα και ρώτησε: «Υψηλότατε, δεν είναι αλήθεια ότι το γρασίδι είναι μπλε;Το λιοντάρι απάντησε:«Σωστά, το γρασίδι είναι μπλε». Ο βασιλιάς τότε δήλωσε: «Λύκε, θα τιμωρηθείς με 5 χρόνια σιωπής».

Ο λύκος, αποδέχτηκε την τιμωρία που του επέβαλε ο βασιλιάς της ζούγκλας – να παραμείνει σιωπηλός επί 5 χρόνια! Όμως πριν αποχωρήσει, ρώτησε το λιοντάρι. «Μεγαλειότατε, δεν καταλαβαίνω τον λόγο, αφού όλοι γνωρίζουν ότι το γρασίδι είναι πράσινο». Το λιοντάρι απάντησε: «Ναι, λύκε, η αλήθεια είναι ότι το γρασίδι είναι όντως πράσινο.

Η τιμωρία σου έχει να κάνει με το ότι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο γενναίο, υπερήφανο και ευφυές πλάσμα σαν εσένα να σπαταλά άσκοπα το χρόνο του σε ανόητες συζητήσεις με μια κότα και επίσης να σπαταλάς και το δικό μου χρόνο, με μια τόσο ανόητη ερώτηση».


ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Όσοι επιλέγετε να εμπλέκεστε σε ατέρμονες συζητήσεις και διαφωνίες, ελέγξτε πρώτα με ποιον μιλάτε. Μπορεί να σπαταλάτε τον χρόνο σας με "κότες"..

(Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους αρέσκονται να σχολιάζουν/ φιλονικούν ατέλειωτα στo φβ με το πρόσχημα της συγκρουόμενης επιχειρηματολογίας…)


Πηγή:Ηλιαχτίδα

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA