"Γνώρισμα των ευσεβών είναι να δίνουν στον καθένα που ζητάει. Των ευσεβέστερων και σε εκείνον που δε ζητάει. Αλλά το να μη διεκδικεί κάποιος αυτό που του αφαίρεσαν, και μάλιστα όταν έχει τη δύναμη, ε... αυτό είναι γνώρισμα μόνο των αγίων". Άγιος Ιωάννης της ΚλίμακοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

Είσοδος τών πιστών,στην Ιερά και κατανυκτική περίοδο τού Τριωδίου. Για τούς ανθρώπους τού κόσμου όμως είναι περίοδος γλεντιών, χορών και κοσμικών διασκεδάσεων.Φυσικά οι πιστοί δεν πρέπει να επηρεάζονται από ότι κάνουν οι μακρυά από το Χριστό, αλλά να μένουν σταθεροί στην ευλογημένη πορεία τους. Για τήν σταθερότητα αυτή μιλάει σήμερα και ο Απόστολος Παύλος :Απευθύνεται ο Απ. Παύλος προς τον μαθητή του Τιμόθεο, πού ήταν νεώτερος κατά την ηλικία και Επίσκοπος Εφέσου. Και ως πνευματικός του πατέρας τού δίνει συμβουλές και οδηγίες. Του υπενθυμίζει το δικό του παράδειγμα, το οποίο ο Τιμόθεος το είχε παρακολουθήσει απο κοντά, και τού λέγει :

Τιμόθεε, παιδί μου, έχεις παρακολουθήσει την διδασκαλία μου, όπως και την συμπεριφορά και διαγωγή μου. Γνωρίζεις την πίστη και την μακροθυμία μου. Έχεις δεί την αγάπη και την υπομονή μου. Ξέρεις και τούς διωγμούς και τα παθήματα πού έχω υποστεί στήν Αντιόχεια, τό Ικόνιο, τα Λύστρα.Τί φοβερούς διωγμούς υπέφερα! Αλλά από όλους μέ γλύτωσε ο Κύριος και μέ φύλαξε. Νά έχεις υπ όψιν σου, ότι και όλοι όσοι ζούν με ευσέβεια και αφοσίωση στον Κύριο ΘΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ και θά δοκιμαστεί η αντοχή τής πίστεως και τής αρετής των. Να είσαι λοιπόν προετοιμασμένος για όλα.Και ενώ οι πιστοί θα ταλαιπωρούνται, οι κακοί άνθρωποι, πού θα καταδιώκουν τούς πιστούς, καθώς και άλλοι τύποι πονηροί και απατεώνες θά προχωρούν από τό κακό στο χειρότερο. Θά πλανούν και θά παρασύρουν πολλούς στην αμαρτία..Σύ όμως, ώ Τιμόθεε, να μείνεις σταθερός και ακλόνητος σε όσα έμαθες.Αφοσιωμένος και προσκολλημένος σε όσα εκ πείρας βεβαιώθηκες ότι είναι αληθινά, άγια και ιερά. Μή παρασύρεσαι από κανένα δελεασμό και από καμμία απειλή. Μή ξεχνάς ποτέ από ποιόν δάσκαλο έμαθες τήν αρετή και τήν αλήθεια και ότι από βρέφος ακόμα γνωρίζεις τά θεία λόγια τών Αγίων Γραφών, τά οποία και μόνο μπορούν να σού χαρίσουν τήν αληθινή σοφία και τά οποία οδηγούν στη σωτηρία, διά μεσου της Πίστεως στον Ιησου Χριστό.....!!!
Αδελφοί και Πατέρες, ο κόσμος, ας ξέρουμε ότι τίποτα το σπουδαίο δεν έχει να μας προσφέρει παρά μόνο ξυλοκέρατα και τύψεις, ανία καί ένα φοβερό κενό. Ας μένωμε σταθεροί κοντά στο Θεό, μέσα στο Βασίλειο της Χάριτος, της αληθινής ζωής και της πραγματικής ευτυχίας!!!
π.Ευθυμίου Μπαρδάκα

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA