Μήν αφήσετε κανέναν πειρασμό, να σας υπερνικήσει. Μήν αφήσετε κανένα σύννεφο να σκοτεινιάσει την πορεία σας, και όποια δοκιμασία σας βρεί, στραφείτε αμέσως στον Χριστό, τον Φιλεύσπλαγχνο Θεό μας, ο Οποίος έχει ποδοπατήσει τον θάνατο και έχει καταργήσει τη δύναμη του διαβόλου. Ιερομόναχος Σεραφείμ ΡόουζΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

Διώξαμε τον ιερέα και φέραμε τα χάπια.Κάποτε είχαμε τον ευλαβή ιερέα μας, στον οποίο πηγαίναμε, λέγαμε τις αμαρτίες μας.Παίρναμε τη συγχώρηση του Θεού, φεύγαμε με ειρήνη και νέες δυνάμεις για τον αγώνα της ζωής.Σήμερα διώξαμε τον ιερέα του Θεού και φέραμε δέκα άλλους στη θέση του. Φέραμε τον ψυχολόγο, τον ψυχίατρο, το νευρολόγο, τον κοινωνιολόγο, τον ειδικό μάγο και άλλους παρατρεχάμενους.
Και κομματιάσαμε την ψυχή μας πηγαίνοντας από τον ένα στον άλλο.Γεμίζουμε έντυπα, κάνουμε “τεστ” και παίρνουμε με τις χούφτες τα φάρμακα και τελικά γινόμαστε χειρότερα από πριν.
Και χάνουμε τον καιρό μας, βασανιζόμενοι και βασανίζοντες…Οι δοκιμασίες που περνούμε και όλες οι αρνητικές εκδηλώσεις στη ζωή μας σήμερα, έρχονται για να μας οδηγήσουν σε συναίσθηση των αμαρτιών μας και επομένως στη μετάνοια. Υπάρχει, αδελφοί μου, δυνατότητα διαφυγής. Ας μη χάσουμε τη δυνατότητα αυτή που ο Κύριος μας δίνει.

Ιερομ. Ευσεβίου,
Ομιλίες Πνευματικής Οικοδομής στην Αποκάλυψη

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA