Ο κύριος στόχος του διαβόλου είναι να μας απογοητεύσει. Δεν θα του κάνουμε χατήρι. Γ.Γαβριήλ:Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης και ο αυτός που είναι αληθινά άνθρωπος της Εκκλησίας δεν κρίνει επειδή ο ρόλος του είναι η σωτηρία των ανθρώπων και όχι η καταδίκη τους στην πυρά της ιεράς εξέτασης.
Ο άνθρωπος προσέρχεται στην Εκκλησία για να βρει τη γιατρειά του απο το φρικτό γεγονός του θανάτου και να δηλωσει ελεύθερα και συνειδητά την θέληση του να έχει κοινωνία με τον Θεό. Η αμαρτία και τα πάθη του ανθρώπου είναι φαύλος κύκλος και μόνο με τη σταυρική αγάπη του Θεού ξεφεύγει κανείς από τον κακό εαυτό του.
Ο Αγιασμός του κόσμου γίνεται με τη Χάρη του Τριαδικού Θεού και αυτή θα έχει την πληρότητα της στο τέλος του ιστορικού χρόνου με ορίζοντα αιώνιας ζωής. Ποιός να υπερασπίσει τι όταν εμείς έχουμε ανάγκη μετάνοιας που φωνάζει αδιάκοπα ο Τίμιος Πρόδρομος για να υποδεχτούμε τον Ιησού Χριστό στην καρδιά μας;
Ποιός θα μας διδάξει να είμαστε άνθρωποι του ελέους, της αγάπης και της συγνώμης;
Αυτά είναι αγιοπνευματικά δώρα του Θεού σε μας που ούτε δεδομένα είναι ούτε στην απιστία( συνειδητή ακοινωνησία) ευδοκιμούν. Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε αλλά πιστέψτε με ο κανόνας που εφαρμόζουμε για τις κρίσεις μας είναι πρώτα απ' όλα βαρύς για μας του ίδιους.

Δημητριος Τζαφέρης
Θεολόγος Λαμπαδάριος Ιερού μας Ναού

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA