"...Λέμε ότι ζούμε σε χριστιανική κοινωνία, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ζούμε σε μια κοινωνία πιο ειδωλολατρική και πιο εχθρική προς το Χριστό, από εκείνη στην οποία ο ‘ίδιος γεννήθηκε… οι άνθρωποι μισούν την αλήθεια και γι’ αυτό ευχαρίστως θα ξανασταύρωναν το Χριστό αν ερχόταν ανάμεσα τους..." π. Σεραφείμ Ρόουζ († 2 Σεπτεμβρίου 1982)Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

Ἔτσι ἀκριβῶς θά συμβεῖ κατά τήν Δευτέρα Παρουσία.Μόνοι μας θά πᾶμε στήν κόλαση! Μόνοι μας θα πάμε στην κόλαση! Δεν θα μας πει ο Θεός «πορεύεστε για το πυρ το εξώτερο», αλλά θα πάμε μόνοι μας. Θα σας πω ένα παράδειγμα, για να το καταλάβετε: Ας υποθέσουμε, ότι μετά από μια κοπιαστική μέρα, επιστρέφει ο χωρικός το βράδυ με τα παιδιά του στο σπίτι. Μαζί του επιστρέφουν τα βόδια του, το γουρούνι του, τα πρόβατά του και ο σκύλος του. Έρχεται λοιπόν ο χωρικός και ανοίγει την αυλόπορτα του σπιτιού του.

Τότε θα δεις το εξής θέαμα: Το βόδια θα πάνε στο παχνί τους, θα δεις το γουρούνι να πηγαίνει μόνο του στις λάσπες, θα δεις τα πρόβατα να πάνε στο μέρος τους, αλλά μόνο τα παιδιά του χωρικού θα πάνε μαζί του στο σπίτι.
Έτσι ακριβώς θα συμβεί κατά την Δευτέρα Παρουσία. Ο καθένας μας θα πάει στη θέση του, διότι εκεί δεν χωράνε ψέματα. Θα σηκώσεις πάνω τα χέρια και θα πεις:
– Αγαθός είσαι, Κύριε! Δίκαια τιμωρούμαι και είμαι για εδώ!
Καλέστε μια φορά τον καρβουνιάρη, να σας φέρει κάρβουνα σε ένα τσουβάλι. Όταν τα φέρει και του πείτε:
– Καθίστε στο σαλονάκι μας, να σας κεράσουμε ένα καφέ,
θα τον δείτε μόνο του να τραβιέται να μην καθίσει, διότι είναι καθαρά. Νιώθει και παραδέχεται την βρωμιά του και δεν κάθεται.
Έτσι θα συμβεί και με τους ανθρώπους, που θα είναι «λερωμένοι» από την αμαρτία. Θα δουν τον παράδεισο καθαρό και δεν θα καθίσουν εκεί, γιατί θα έχουν λερωμένη τη συνείδησή τους από την βρωμιά της αμαρτίας και μόνοι τους θα πάνε στην βρωμιά της κολάσεως.


Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA