"...Λέμε ότι ζούμε σε χριστιανική κοινωνία, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ζούμε σε μια κοινωνία πιο ειδωλολατρική και πιο εχθρική προς το Χριστό, από εκείνη στην οποία ο ‘ίδιος γεννήθηκε… οι άνθρωποι μισούν την αλήθεια και γι’ αυτό ευχαρίστως θα ξανασταύρωναν το Χριστό αν ερχόταν ανάμεσα τους..." π. Σεραφείμ Ρόουζ († 2 Σεπτεμβρίου 1982)Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

 

 

Η 28η Οκτωβρίου είναι ένα θαύμα, ένα θαύμα που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Στρατός με την βοήθεια του Θεού και την βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού του γένος, της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Είναι ένα θαύμα, γιατί η ανθρώπινη λογική δεν μπορεί να μας εξηγήση πως ένας ολιγάριθμος λαός νικά έναν άλλο πολυαριθμότερο και ισχυρότερο. Είναι ένα θαύμα γιατί αδυνατεί να εξηγήση η λογική του ανθρώπου πως ένας Δαβίδ νικά τον σύγχρονο Γολιάθ και ένας αδύναμος Νέστωρ νικα τον γίγαντα Λυαίο.

Είναι ένα θαύμα που πραγματοποιήθηκε σε μιά εποχή που τα πανίσχυρα κράτη με άρτιους εξοπλισμένους στρατούς έπεφταν το ένα κατόπιν του άλλου και προσκυνούσαν τον φασιστικό δράκοντα.

 

Αρχιμ. π. Θεόφιλος Ζησόπουλος

Πηγή: synaxipalaiochoriou.blogspot.com

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA