Ο Θεός είναι μέσα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος όμως πολλές φορές, βρίσκεται έξω από τον εαυτό του. Όταν επιστρέψει σαν τον Άσωτο της Παραβολης στον εαυτό του («εις εαυτόν δε ελθών» Λουκ. ιε' 20), τότε θα βρει το Θεό να τον περιμένει.(Ιερός Αυγουστίνος).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

 

Το Τριώδιο είναι το λειτουργικό βιβλίο της Εκκλησίας, που περιλαμβάνει τις ακολουθίες από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου εως το Μ. Σάββατο."Ουκ ειμί ώσπερ οι λοιποί των ανθρώπων, ή ως ούτος ο τελώνης"Αυτά ήταν τα λόγια του Φαρισαίου μπροστά στον Θεό και εν ώρα προσευχής.

Δεν είμαι σαν κι'αυτόν.Το λάθος με αιώνιες διαστάσεις, που όλοι μας, ίσως κάνουμε, είναι να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους. Εάν συγκριθούμε, σίγουρα θα βρούμε κάτι να "καμαρώσουμε". Έτσι και αλλιώς λένε ότι ο κοντός ψάχνει κοντύτερο, για να βγει στη σύγκριση ψηλός.Το ζητούμενο όμως δεν είναι να ξεπεράσουμε τον άθεο ή τον απατεώνα αλλά να ομοιάσουμε στον Άγιο Θεό. Και μπορεί να περάσουμε όλη τη ζωή ψάχνοντας τις ζωές άλλων και να χαθεί η δική μας.

π.Σπ.Ρ.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA