Δάνεισε κι εσύ δυο ώρες στο Θεό, πηγαίνοντας στην εκκλησία, και θα φέρεις στο σπίτι σου κέρδη αμέτρητων ημερών. Αν όμως δεν δέχεσαι να κάνεις κάτι τέτοιο, σκέψου μήπως μ’ αυτή σου τη στάση χάσεις κόπους πολλών ετών. Γιατί ο Θεός, όταν περιφρονείται, γνωρίζει να σκορπίζει τα χρήματα που συγκεντρώνεις με την εργασία της Κυριακής (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Eoρτάσαμε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 την ΔεσποτοΘεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας, αφού φροντίσαμε ως είχαμε καθήκον  να την απαλλάξουμε από το βάρος  Επιμνημόσυνης τελετής και με την σύμφωνη γνώμη Ενοριακής οικογενείας μεταθέσεως αυτής, με σκοπό να διατηρηθεί η Λαμπρότητα και η Ευφροσύνη της Αγίας Ημέρας.

Μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκαν σε όλες τις Κυρίες που εκκλησιάσθηκαν τα αναμνηστικά για την Εορτή της Μητέρας η οποία συνδυάζεται με το Θεομητορικό Πρόσωπο. Μετά το Κυρακάτικο πρωινό στο Αρχονταρίκι μας αναχωρήσαμε για την όμορφη Αράχωβα όπου γευματίσαμε το μεσημέρι και αργότερα βρεθήκαμε στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Εισοδίων.

Εκεί ο Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Κωνσταντίνος Χαιρόπουλος ομίλησε επικαίρως και τέλεσε την Αρτοκλασία. Παράλληλα προσέφερε σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους που φυλάσσονται στον ναό καθώς και την Εικόνα Του, έργο του Αειμνήστου Αγιογράφου και Λογοτέχνου Φωτίου Κόντογλου του Κυδωνιέως.

Αφου μας κέρασαν οι Κυρίες της Ενοριακής Διακονίας  καφέ  και γλυκίσματα προσκυνήσαμε στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Λουκά και  ξεκινήσαμε  το ταξίδι της επιστροφής  με την συνοδεία του αγαπητού μας π.Αθανασίου και με χαρά για την όμορφη Κυριακή που περάσαμε.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA