«Γνωρίζοντας ο διάβολος ότι η κινητήρια δύναμή μας είναι ο θείος ζήλος και η προθυμία, στρέφεται εναντίον τους, για να μας αφοπλίσει και να μας αποθαρρύνει.» γ. Ιωσήφ ΒατοπαιδινόςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Οι εορτές της Εκκλησίας μας φέρουν στη μνήμη κάποιο γεγονός της Θείας Οικονομίας ή κάποιο Άγιο πρόσωπο. Το γεγονός ή το πρόσωπο αυτό πρέπει να συγκεντρώνει την ευλαβική προσοχή μας, ώστε να φωτίζεται η ψυχή από την σημασία του και το πνευματικό του μεγαλείο. Έτσι, φέρνουμε μπροστά στα μάτια του εσωτερικού μας ανθρώπου τον Κύριο, την Μητέρα Του, τους Αγγέλους και του Αγίους. Αναλογιζόμαστε την σχέση καθενός απ’ αυτά τα πρόσωπα με τον Θεό και τι επίδραση έχουν σε όλη την Εκκλησία.

Πρέπει λοιπόν να ερευνούμε και να μαθαίνουμε την ιστορία του γεγονότος ή του προσώπου που εορτάζουμε. Να τα φέρουμε κοντά στην καρδιά μας. Να τα αφομοιώνουμε. Αλλιώς, η εορτή είναι ατελής και δεν αρέσει στον Θεό. Οι εορτές πρέπει να επηρεάζουν την ζωή μας, να ζωντανεύουν και να ενισχύουν την πίστη μας, να διατηρούν την προαίρεσή μας αγαθή και διψασμένη για τα Ουράνια Αγαθά!

 

Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης

proskynitis.blogspot.com

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA