Συνετός και μυαλωμένος άνθρωπος είναι εκείνος που αντελήφθη καλώς ότι υπάρχει τέρμα της παρούσης ζωής και σπεύδει και αυτός να θέσει τέρμα εις τα σφάλματα και ελαττώματά του. (Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Σε παρατηρώ εδώ και ώρα, από τη στιγμή που ξύπνησες και προετοιμάζεσαι για τη δουλειά. Βλέπω πόσο αγχωμένος είσαι, παρατήρησα ακόμα και τον καφέ που έσταξε επάνω στο σακάκι σου.

Δε μου έδωσες σημασία, παρά το γεγονός πως είμαι εδώ, κάθε μέρα.  Δεν έχω αλλάξει ούτε τη θέση μου, βρίσκομαι πάντοτε εδώ. Σε ένα μικρό καδράκι επάνω από το κρεβάτι σου. Σε είδα να τρέχεις στο μπάνιο, να πασαλείβεις τα πάντα με οδοντόβουρτσες, να βρίζεις και να σιχτιρίζεις τα πάντα. Σε είδα αγχωμένο να μονολογείς μόνος σου πώς θα πάει η συνάντηση στη δουλειά.

Δε με πρόσεξες ποτέ. Περιμένω ακούραστα και ανέλπιδα ένα βλέμμα σου, μόνο ένα. Το ξέρω, είσαι χωμένος μέσα στις δουλειές σου, στα άγχη σου, στις αγωνίες σου. Δε σου ζητάω πολλά, ένα βλέμμα σου θέλω μόνο. Με πληγώνει να σε βλέπω έτσι στεναχωρημένο και να μη με αφήνεις να σου δώσω μία διέξοδο σε όλα αυτά που σε βασανίζουν.

Να ξέρεις πως εγώ είμαι εδώ και θα σε περιμένω. Δεν κουράζεται η αγάπη μου να σε περιμένει και να σε ψάχνει, το χέρι μου δε θα κουραστεί ποτέ να αποζητά το δικό σου. Δώσε μου το χέρι σου να το κρατήσω, δώσε μου την καρδιά μου να στην αναπαύσω και άφησε το μυαλό σου σε εμένα για να σε απαλλάξω από τις έγνοιες.  Εδώ είμαι, δεν παρεμβαίνω στη ζωή σου. Περιμένω να με φωνάξεις εσύ, να καταλάβεις πως υπάρχει κάποιος που σε αγαπάει και θέλει να κρατήσει όλα σου τα φορτία, ακόμα και αν δεν τον βλέπεις.

Είμαι εδώ για εσένα, πάντοτε θα είμαι. Θα στέκομαι ακίνητος, αμίλητος, περιμένοντας για ένα σου βλέμμα, για μία σου κουβέντα, για μία σου παράκληση. Φώναξέ με και θα έρθω κοντά σου, να είσαι σίγουρος πως σε αγαπάω και δε θα απογοητεύσω ποτέ.

 

Δημ.Τζαφέρης

Ιεροψάλτης Ιερού μας Ναού

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA