Συνετός και μυαλωμένος άνθρωπος είναι εκείνος που αντελήφθη καλώς ότι υπάρχει τέρμα της παρούσης ζωής και σπεύδει και αυτός να θέσει τέρμα εις τα σφάλματα και ελαττώματά του. (Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)



Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Ο Χριστός έγινε άνθρωπος, για να σώσει τον άνθρωπο. Όλο το θέμα είναι να ενωθεί κανείς με τον Χριστό και συνεχώς να προοδεύει μέχρι που να μπει στον παράδεισο. Τα μυστήρια (Βάπτισμα και Χρίσμα, θ. Ευχαριστία) είναι το παν, αλλά αν δεν ζήσει ο  άνθρωπος σύμφωνα με αυτά, είναι σαν να μην έγινε τίποτε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα είναι εις βάρος μας τα μυστήρια εν ημέρα κρίσεως.
Είναι ασφαλής και βεβαία η σωτηρία, αλλά για όποιον αγαπά τον Χριστό και ενώνεται μαζί του. Ο Θεός έκανε και κάνει από την πλευρά του το έργο του, αλλά δεν απαλλάσσεται ο άνθρωπος.
Όποιος αγνοήσει όλα αυτά και ξεφεύγει απο εδώ και από εκεί, δεν μπορεί να έχει ελπίδα σωτηρίας. Δυστυχώς, οι σημερινοί χριστιανοί τηρούν απλώς ορισμένα τυπικά. Δεν τους καίει: “Τι θέλει ο Χριστός; Είναι καθαρή η καρδιά μου;” Δεν τους νοιάζει. Βολεμένοι χριστιανοί. Ας προσέξουμε, αδελφοί μου.
π. Σ. Κ.

 





Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA