Αν ήξερες παιδάκι μου πόσες φορές φεύγει λυπημένος ο φύλακας άγγελός μας, με το στεφάνι στα χέρια, θα έκανες περισσότερη υπομονή με ότι περνάς στη ζωή σου! π.Ιωάννης ΚαλαΐδηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 το απόγευμα είχαμε την χαρά της συμμετοχής σε ένα ξεχωριστό Προσκύνημα στην περιοχή των Μεγάρων, όπου γευθήκαμε χαρές πνευματικές και ζήσαμε όμορφες Λατρευτικές στιγμές πάντα στα πλαίσια της προσπάθειας μας για την προετοιμασία μας για την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή.

Πρώτος σταθμός ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Γεωργίου Ελευσίνος όπου ο αγαπητός φίλος και Προϊστάμενος του Ναού Παν.Αρχιμ.π.Χρυσόστομος Πήλιος μας καλοσώρισε και μας προσέφερε λείψανα των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και του Ιερού Χρυσοστόμου προς προσκύνησιν ενώ στο Ενοριακό Κέντρο μας φιλοξένησε με γλυκίσματα.

Δεύτερος σταθμός ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου Ελευσίνος όπου ο Προϊστάμενος του Ναού Παν.Αρχιμ.π.Χρυσόστομος Χαβαλάς με πολλή αγάπη μας υποδέχθηκε και έβγαλε από από το Ιερό Βήμα πάνω από δέκα Λειψανοθήκες με Ιερά Λείψανα Αγίων ενώ μας μίλησε για την ιστορία του Ναού αλλά και μας δίδαξε στο Αρχονταρίκι και μας συμβούλευσε.Maς χιλιουποχρέωσε με τον κόπο που έκανε να μας συνοδεύσει και στο υπόλοιπο πρόγραμμα μας με αγάπη.

Τρίτος σταθμός η Ιερά Ανδρώα Μονή Αγιας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων όπου ο Παν.Καθηγούμενος αυτής και Ιεροκήρυξ του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών Γέρων Αρχιμ.π.Χρυσόστομος Κουλουριώτης με τους Πατέρες τέλεσε την Παράκληση στην Αγία και έθεσε σε προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας. Αμέσως μετά στο Αρχονταρίκι του Ναού είχαμε την Τιμή και την Ευλογία να ακούσουμε λόγους πνευματικούς από τα χείλη του Πρώτου Ιεροκήρυκος της Εκκλησίας της Ελλάδος που αφορούσαν στην Πνευματική μας Ζωή και στην συχνή συμμετοχή μας στο Άγιο Ποτήριο.

Αφού σταθήκαμε για λίγο στην Γραφική Πάχη Μεγάρων αναχωρήσαμε για την Θήβα χαρούμενοι και εφοδιασμένοι πνευματικά.


 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA