Πόσα δάκρυα χύθηκαν μπροστά σε εικονίσματα; Πόσοι αμαρτωλοί γονάτισαν σαν τους αγίους για να ζητήσουν θείο έλεος; Πόσα καντήλια άναψαν για να φωτίσουν τα σκοτάδια μίας μεγάλης νύχτας; Πόσες προσευχές έγιναν κλάμα γιατί ίσως ήταν πρώτη φορά που στη συνάντηση με τον Θεό ένιωσαν αληθινή αγάπη; Δ.Τ.Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

Οι πρωινές ακτίνες του ήλιου τρύπησαν σαν βελόνες τα παράθυρα του ναού τη στιγμή που οι ψάλτες έψελναν "Δόξα σοι τω δειξαντι τω φως..." Μετά τη χθεσινή συννεφιασμένη ημέρα μια ηλιόλουστη Κυριακή ξεπρόβαλε σαν σχολικό διάλειμμα. Όμως οι προβλέψεις των μετεωρολόγων λένε πως τά φθινοπωρινά φαινόμενα πρόκειται να συνεχιστούν πιο έντονα σε όλη τη χώρα.
Είναι τό αναπόφευκτο του φθινοπώρου οι βροχές και οι συννεφιασμένες ημέρες.
Έτσι ακριβώς συμβαίνει και στις ζωές μας. Πάθη, πειρασμοί και θλίψεις αναπόφευκτες καταστάσεις που όμως δεν πρέπει να μας καταβάλλουν στον καθημερινό αγώνα και στην αντίσταση σε κάθε τι που μας φθείρει.
Όπως οι εκκλησίες λειτουργούν είτε με βροχή είτε με χαλάζι για την δοξολογία του Θεού και τη σωτηρία τών ανθρώπων έτσι και εμείς με την ευχή του Θεού να πορευόμαστε σε κάθε περίσταση με πίστη και υπομονή, γιατί πρέπει να γνωρίζουμε πως η μεγάλη χαρά θέλει σύνεση και η μεγάλη θλίψη γενναίο φρόνημα. Όλα αυτά γιατί τόσο στην Εκκλησία όσο και στη ζωή είναι αδύνατον να κάνουμε λόγο για τον σταυρό δίχως την ανάσταση.
Δημήτριος Τζαφέρης Θεολόγος
Λαμπάδάριος Ιερού μας Ναού

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA