Κάθε πρωΐ που θα σηκωθούμε και θα φύγουμε από το σπίτι μας, μετά την προσευχή, πρέπει να σταυρώνουμε το μέτωπό μας και να λέμε: «συντάσσομαι σοι Χριστέ μου και αποτάσσομαι σοι Σατανά» και να φεύγουμε για τη δουλειά μας. Τότε θα μας βοηθάει ο Θεός όλη την ημέρα και θα μας σκέπει από κάθε κίνδυνο. π. Σάββας ΑχιλλέωςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Με αισθήματα χαράς και πνευματικής ευφροσύνης εορτάσαμε το τριήμερο 26 -28 Οκτωβρίου 2019 το Θαύμα του Αγίου Νικολάου του Νέου δια του οποίου διεσώθη η Ενορία από την εκδίκηση των Γερμανών Κατακτητών τον Οκτώβριο του 1943. Με σκοπό την ενίσχυση των φιλάγιων πιστών και την ενδυνάμωση τους υποδεχθήκαμε με τις Αρχιερατικές Ευλογίες και Άδειες των Σεβ.Αρχιερέων κ.Γεωργίου του και Ποιμενάρχου μας και κ.Χρυσοστόμου του της Χαλκίδος Ποιμένος καθώς και με την συγκατάθεση του Καθηγουμένου της Ι.Μονής Μακρυμάλλης Γέροντος Αρχιμανδρίτου Ιακώβου, την Σεπτή Κάρα της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Το Λατρευτικό Τριήμερο ήταν πλήρες από πλευράς λειτουργικής ενώ πάρα πολλοί πιστοί συμμετείχαν στις Ι.Ακολουθίες η πέρασαν να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευχή της λαοφιλούς Οσίας.Ανάμεσα τους και ο Αξιοτ.Διοικητής του ΚΕ.ΠΒ Θηβών Ταξίαρχος κ.Αλέξανδρος Γκούσιος με την συνοδεία Αξιωματικών. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων και νέων Ζευγαριών που ήλθαν με τα παιδιά τους. Επίσης ομαδικά από τις Ενορίες Θεσπιών και Πλαταιών ήλθαν προσκυνητές και συμμετείχαν στις Λατρευτικές μας Συνάξεις.

Την Αγία Κάρα εκόμισε ο Παν.Ιεροκήρυκας της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ.π.Νεκτάριος Ευγενικός ο οποίος προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού με αρτοκλασία και μίλησε διδακτικώτατα και καρδιακά στο εκκλησίασμα.

Την Κυριακή το πρωί της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας προέστη ο Παν.Αρχιμ.π.Διονύσιος Αγιαννανίτης εκ της Αδελφότητος των Καρτσωναίων Αγίου Όρους.

Το μεσημέρι της Κυριακής τελέσθηκε το Ιερό Ευχέλαιο ενώ το απόγευμα ο Εσπερινός και η Παράκληση.Αργότερα στις 8.00 μ.μ ξεκίνησε η Αγρυπνία για την Παναγία την Ελευθερώτρια και για τα Νικητήρια της ''28ης Οκτωβρίου 1940'' με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων.

Το απόγευμα της Δευτέρας μετά τον Εσπερινό και τον Αγιασμό και με την συνοδεία του Ενορίτου μας κ.Πασχάλη Δρένιου των οικείων του και  50 και πλέον πιστών αναμεσά τους και δύο μέλη του Εκκλησιαστικού μας Συμβουλίου ο κ.Χαρ.Κλεφτογιάννης και ο κ.Δημ.Ασήμου και Κυρίες του Ε.Τ.Α , μεταφέρθηκε η Σεπτή Κάρα στην Ι. Μονή Μακρυμάλλης όπου μετά την δέηση οι Πατέρες μας φιλοξένησαν με αγάπη.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA