Κάθε πρωΐ που θα σηκωθούμε και θα φύγουμε από το σπίτι μας, μετά την προσευχή, πρέπει να σταυρώνουμε το μέτωπό μας και να λέμε: «συντάσσομαι σοι Χριστέ μου και αποτάσσομαι σοι Σατανά» και να φεύγουμε για τη δουλειά μας. Τότε θα μας βοηθάει ο Θεός όλη την ημέρα και θα μας σκέπει από κάθε κίνδυνο. π. Σάββας ΑχιλλέωςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Με πρωτοβουλία και έμπνευση του Προϊσταμένου του Ιερού Προσκυνήματος των Βουνένων, όπου ο Τάφος του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου και το Δένδρο της Αιματοβλυσίας, ιστορήθηκε ωραιοτάτη και ιεροπρεπεστάτη μεγάλη Εικόνα που εικονίζει στο μέσον τον Άγιο καθήμενο επι θρόνου ,πάνω την εύρεση του Ιερού του Λειψάνου, κάτω το Θαύμα της Αιματοβλυσίας και δεξιά και αριστερά μερικά από τα  θαύματα του Αγίου, ανάμεσα σε αυτά και το Θαύμα της σωτηρίας της Ενορίας μας με την επιγραφή:''ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ''.Να σημειώσουμε εδώ  ότι και στο έντυπο που δίδεται στους Προσκυνητές έχει συμπεριληφθεί το Θαύμα.

Με αυτόν τον τρόπο αφ' ενός γνωστοποιείται ακόμη περισσότερο το αδιάψευστο γεγονός της διασώσεως της Ενορίας μας και καταγράφεται επισήμως και στην ιστορία του Ιερού Προσκυνήματος όπως έχει καταγραφεί στην ιστορία του Ναού μας και στην προσωπική ιστορία των Ενοριτών και ιδιαιτέρως όσων το έζησαν, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εν ζωή. Στον Ναό μας το Θαύμα του Αγίου είναι ιστορημένο στην εικόνα που βρίσκεται στον Νάρθηκα(Πρόναο) κάτω αριστερά ,ενώ ο Άγιος μας εικονίζεται να καρατά στα χέρια του τον Ναό-Ενορία Του.

Ευχαριστούμε τον Πανοσιολ.Αρχιμανδρίτη π.Τιμόθεο για την σκέψη του αυτή σχετικά με την ιστόρηση της Εικόνος και ευχόμαστε ο Άγιος να του δίδει δύναμη να διακονεί τον Μαρτυρικό αυτόν Τόπο όπου η Παρουσία του Αγίου είναι εμφανής.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA