Πόσα δάκρυα χύθηκαν μπροστά σε εικονίσματα; Πόσοι αμαρτωλοί γονάτισαν σαν τους αγίους για να ζητήσουν θείο έλεος; Πόσα καντήλια άναψαν για να φωτίσουν τα σκοτάδια μίας μεγάλης νύχτας; Πόσες προσευχές έγιναν κλάμα γιατί ίσως ήταν πρώτη φορά που στη συνάντηση με τον Θεό ένιωσαν αληθινή αγάπη; Δ.Τ.Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

Tην Κυριακή οι καμπάνες χτυπούνε και μας προσκαλούν στη Θεία Λειτουργία. Μας καλούν στο σπίτι του Θεού, στην εκκλησία. Εκεί μας περιμένει ο Χριστός που έρχεται ανάμεσά μας, χωρίς εμείς να τον βλέπουμε. Μπορούμε όμως να αισθανθούμε το ζεστό του άγγιγμα στην καρδιά και στην ψυχή μας. Μας περιμένουν ακόμη οι άγγελοι, οι Άγιοι, η Παναγία μας και όλοι όσοι αγαπούμε και δεν είναι κοντά μας. Ο χώρος της εκκλησίας, οι εικόνες, το φως των κεριών, οι αρμονικές ψαλμωδίες μάς βοηθούν να συγκεντρώσουμε τη σκέψη μας για να προσευχηθούμε μαζί με τους άλλους χριστιανούς και το πιο σημαντικό απ’ όλα, να κοινωνήσουμε.

Μια κοινωνία αγάπης.Στον οίκο του Θεού συμπεριφερόμαστε με σεβασμό. Καταλαβαίνουμε πως η εκκλησία είναι ένας ιερός χώρος μέσα στον οποίο θα πάρουμε την ευλογία του Θεού, για να συνεχίσουμε την πορεία μας στη ζωή. Ακούμε το Ευαγγέλιο, ψέλνουμε ύμνους και δείχνουμε την αγάπη μας σε όλους. Την Κυριακή στην εκκλησία γινόμαστε όλοι μια μεγάλη συντροφιά, μια κοινωνία αγάπης που ευχαριστεί και δοξολογεί το Θεό.

π.Σ

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA