Εκείνος που για να πιστέψει στο Θεό ζητά θαύματα, δεν έχει αρχοντιά. Για το Θεό αυτό έχει αξία. Να αγαπήσουμε τον Θεό μόνο και μόνο επειδή είναι αγαθός. Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

Το μυστικό του χριστιανού είναι: να χρησιμοποιεί τα του κόσμου, αλλά να μην κάνει κατάχρηση αυτών. Από το ένα μέρος, να είναι όπου είναι, να κάνει ο, τι κάνει , σαν να είναι μόνιμη η θέση στην οποία βρίσκεται. Από το άλλο μέρος, ανά πάσαν στιγμήν να είναι έτοιμος να αποχωρισθεί την όποια θέση, το όποιο έργο. Να το μυστικό.
Όποιος πιστέψει έτσι, σύντομα θα διαπιστώσει ότι ο Θεός τον απογυμνώνει από όλα τα ανθρώπινα δεδομένα, του αφαιρεί κάθε ανθρώπινο στήριγμα, και βρίσκεται γυμνός και τετραχηλισμένος ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Εδώ ακριβώς είναι το κρίσιμο σημείο.
Οι πιο πολλές ψυχές δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το άδειασμα, να βαστάξουν αυτό το ξεγύμνωμα από όλα, αυτό το ψηλαφητό τίποτε. Αφήνουν λοιπόν το έργο και γυρίζουν πίσω. Η λοξοδρομούν σε δρόμους που δεν είναι σωτηρία, άσχετα αν μοιάζουν για πορεία και προχώρημα.


π. Σ. Κ.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA