Κάθε πρωΐ που θα σηκωθούμε και θα φύγουμε από το σπίτι μας, μετά την προσευχή, πρέπει να σταυρώνουμε το μέτωπό μας και να λέμε: «συντάσσομαι σοι Χριστέ μου και αποτάσσομαι σοι Σατανά» και να φεύγουμε για τη δουλειά μας. Τότε θα μας βοηθάει ο Θεός όλη την ημέρα και θα μας σκέπει από κάθε κίνδυνο. π. Σάββας ΑχιλλέωςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Με σεμνοπρέπεια και την αναμενόμενη και δικαιολογημένη χαρά πανηγυρίσαμε στις 30 και 31 Αυγούστου 2019 την Θεομητορική Εορτή της Τιμίας και Σεπτής Ζώνης της Παναγίας μας στον επ' ονόματι Της και των Αγίων Αθανασίου και Βασιλείου των Μεγάλων Νέο Κοιμητηριακό Ναό μας, μετά τα Θυρανοίξια που τελέσθηκαν από τον Σεβ.Ποιμενάρχη μας κ.Γεώργιο λίγες ημέρες πρίν στις 7 Αυγούστου 2019.

Την παραμονή της Εορτής εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα προεξάρχοντος του Αιδεσιμολ.Πρωτοπρεσβυτέρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου  Θηβών π.Γεωργίου Τουλουμάκου Προισταμένου του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου-Μεγ.Παναγίας Θηβών ο οποίος ομίλησε διδακτικότατα. Κοντά μας και ο Πανοσιολ.Αρχιμ.π.Πολύκαρπος Καραμαρούδης Προιστάμενος του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Βαγίων. Ακολούθησε Λιτάνευση της εικόνος εντός του Κοιμητηρίου με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αναπαυομένων σε αυτό Κεκοιμημένων ενοριτών και λίγο πρίν την απόλυση ο Εφημέριος καλωσόρισε ευχόμενος τα δέοντα  τον Νέο Δήμαρχο Θηβαίων κ.Γεώργιο Αναστασίου και του προσέφερε την εικόνα της Αγίας Ζώνης. Μαζί του και ο Αντιδήμαρχος και Ενορίτης μας κ.Ανδρέας Χατζησταμάτης.

Ανήμερα της εορτής μετά τον Εόρτιο Όρθρο τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία ενώ στο τέλος διαμοιράσθηκαν ευλογίες της Αγίας Ζώνης τις οποίες μας έστειλε για τον σκοπό αυτό η Ι.Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους όπου φυλάσσεται το Θεομητορικό αυτό κειμήλιο. Το απόγευμα εψάλη  ο Αναστάσιμος Εσπερινός και επι των κολλύβων τελέσθηκαν τα Κτητορικά Μνημόσυνα.

Τους Ύμνους έψαλαν οι εκλεκτοί Ιεροψάλτες του Ναού μας κ.Ηρακλής Ασήμου και κ.Δημήτριος Τζαφέρης πλαισιωμένοι από τους Ιεροψάλτες κ.Δημ.Μελένιο και κ.Βασίλειο Ασήμου.

Με την φροντίδα των Κυριών του ''Ενοριακού Ταμείου Αλληλεγγύης'' και άλλων εθελοντριών της Ενορίας μας προσφέρθηκαν αλμυρά και γλυκά εδέσματα καθώς και αναψυκτικά στους πάρα πολλούς  συνεορταστές που ήλθαν και το βράδυ και το πρωί για να τιμήσουν το Πανηγύρι του Κοιμητηριακού μας Ναού.

.

 

 

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA