Κάθε πρωΐ που θα σηκωθούμε και θα φύγουμε από το σπίτι μας, μετά την προσευχή, πρέπει να σταυρώνουμε το μέτωπό μας και να λέμε: «συντάσσομαι σοι Χριστέ μου και αποτάσσομαι σοι Σατανά» και να φεύγουμε για τη δουλειά μας. Τότε θα μας βοηθάει ο Θεός όλη την ημέρα και θα μας σκέπει από κάθε κίνδυνο. π. Σάββας ΑχιλλέωςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Με την συγκίνηση και την χαρά διάχυτη στα πρόσωπα όλων μας τελέσθηκαν την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 το απόγευμα τα Θυρανοίξια του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού Αγίας Ζώνης και Αγίων Αθανασίου και Βασιλείου των Μεγάλων στο ''Κοιμητήριο Ταχίου'' ο οποίος θεμελιώθηκε από τον Σεβ.Ποιμενάρχη μας  κ.κ Γεώργιο την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 και από τότε με ρυθμούς γοργούς και σταθερούς, με αγάπη και μεράκι ,με ζήλο και ευθύνη προχώρησαν οι εργασίες και φθάσαμε στην Αγία αυτή  Ημέρα. Μετά την τελετή των Θυρανοιξίων κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος άναψε την κανδήλα του Θυσιαστηρίου ενώ  τις κανδήλες άναψαν ,του Χριστού  ο Δήμαρχος,της Παναγίας ο Δωρητής κ.Στ.Λαλιώτης, του Τιμίου Προδρόμου ο Εφημέριος και του Αγίου Αθανασίου ο εκ των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων κ.Δημ.Ασήμου τελέσθηκε η Μικρή Παράκληση της Παναγίας μας και ο  Σεβ.Ποιμενάρχης μας  κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο  αγιαστικό γεγονός , στην αξία της ταφής των κεκοιμημένων μας σύμφωνα με την παράδοση μας αλλά και στο Θεομητορικό Πρόσωπο ερανιζόμενος από ένα υμνολόγημα της ακολουθίας. Πρό της απολύσεως τελέσθηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο .

Στην Λατρευτική  Σύναξη παρέστη πλήθος κυριολεκτικά Ενοριτών με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο Θηβαίων κ.Σπυρίδωνα Νικολάου οι οποίοι έσπευσαν να χαρούν την απόδοση στην Λατρεία του όμορφου αυτού Ναού τον οποίο ανήγειρε η αγάπη και η φιλοτιμία όλων. Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα με αλμυρά και γλυκά εδέσματα και αναψυκτικά.

Την άλλη μέρα το πρωί τελέσθηκε η Πρώτη Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία υπέρ των κτητόρων  και τρισάγιο υπέρ των κεκοιμημένων. Όλοι μας κληθήκαμε να  αγαπήσουμε τον Ναό, να τον επισκεπτόμαστε συχνά, να  φροντίζουμε για τις υπόλοιπες ανάγκες του, και να καλλιεργήσουμε την  ευλάβεια προς το ιερό πρόσωπο της Παναγίας μας της οποίας την Αθάνατη Κοίμηση θα εορτάσουμε συν Θεώ μετά από λίγες ημέρες ενώ στο τέλος του μήνα 30 και 31 Αυγούστου θα πανηγυρίσουμε την εορτή της Αγίας Ζώνης Της που θα είναι η εφέστιος πανήγυρις του Ιερού Κοιμητηριακού  Ναού. 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA