Ο Θεός είναι μέσα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος όμως πολλές φορές, βρίσκεται έξω από τον εαυτό του. Όταν επιστρέψει σαν τον Άσωτο της Παραβολης στον εαυτό του («εις εαυτόν δε ελθών» Λουκ. ιε' 20), τότε θα βρει το Θεό να τον περιμένει.(Ιερός Αυγουστίνος).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 

ΤΡΙΗΜΕΡΗ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ

 

20-22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

 

ΤΡΙΤΗ   20/8/2019

Αναχώρηση από τον αύλειο χώρο του Ναού μας στις 6.00 π.μ. Στάση στο Γαλαξίδι για ξεκούραση και καφέ. Άφιξη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου όπου θα επισκεφθούμε τον Κήπο των Ηρώων και την  Πινακοθήκη. Το μεσημεριανό μας φαγητό θα το απολαύσουμε στην λίμνη Τριχωνίδα .Προσκύνημα στον Ι.Ναό του Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως Αγρινίου. Το απόγευμα θα  προσκυνήσουμε στην Ι. Μονή Αγίου Δημητρίου Βόνιτσας όπου μας αναμένει η Γερόντισσα Μαριάμ για τον Εσπερινό. Άφιξη στην Λευκάδα και στο Ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ  21/8/2019

Το πρωί θα τελέσουμε την Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Φανερωμένης Λευκάδος και θα προσκυνήσουμε την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας μας. Μετά το Μοναστηριακό κέρασμα και το πρωινό μας θα γνωρίσουμε την Χώρα της Λευκάδας και το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στην παραθαλάσσια Νικιάνα όπου θα γευματίσουμε. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους.Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Νυδρί για τον καφέ και το παγωτό μας ενώ (προαιρετικά) θα ναυλώσουμε πλοιάριο για να κάνουμε τον περίπλου των νησιών Βαλαωρίτη και Ωνάση. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ   22/8/2019

Πρωινό και αναχώρηση από την Λευκάδα. Προσκύνημα Ι.Μονή Αγίου Δημητρίου στο Ζάλογγο και στον Μαρτυρικό Τόπο της Θυσίας των γυναικών του Ζαλόγγου. Επίσκεψη στις Πηγές του ποταμού Αχέρωντα. Προσκύνημα στην Ι.Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας όπου ο Τάφος της Αγίας. Μεσημεριανό γεύμα στη Ναύπακτο. Επιστροφή στη Θήβα αργά το απόγευμα με στάση όπου χρειασθεί.


Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA