Ο Θεός είναι μέσα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος όμως πολλές φορές, βρίσκεται έξω από τον εαυτό του. Όταν επιστρέψει σαν τον Άσωτο της Παραβολης στον εαυτό του («εις εαυτόν δε ελθών» Λουκ. ιε' 20), τότε θα βρει το Θεό να τον περιμένει.(Ιερός Αυγουστίνος).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

Το άρωμα της φιλίας είναι η αγνότητα και η καθαρή σκέψη. Τί σημαίνει αγνότητα;  Να κάνουμε υπακοή στο θέλημα του Θεού. Έτσι μαθαίνουμε για τον εαυτό μας, έτσι μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε σαν χριστιανοί, έτσι βλέπουμε τους ανθρώπους σαν αδελφούς. Κάπου εκεί αρχίζει η φιλία να ανθίζει όπως τά λουλούδια την Άνοιξη.

Η Εξομολόγηση είναι τό κλειδί που μας ελευθερώνει από αδιέξοδα και σκοτεινά μονοπάτια που μοιάζουν στα δικά μας μάτια ως η μοναδική λύση. Η προσευχή στην Παναγία μας δίνει την δύναμη και την ευλογία να βρούμε τον δρόμο μας στον Χριστό.

Η Εκκλησία είναι η αγκαλιά του Θεού που μας προστατεύει όπως η μάνα τά παιδιά της και όσο περνάει ο καιρός τά κρατάει από τό χέρι μέχρι να μάθουν να περπατούν με ασφάλεια. Ύστερα όταν γίνει τρόπος ζωής ο Χριστός και η Εκκλησία οι χριστιανοί σαν άγγελοι θα πετούν, με φτερά τα έργα της αγάπης. Δοξασμένο τό όνομα του Θεού.


Δημ.Τζαφέρης

Θεολόγος-Ιεροψάλτης Ιερού μας Ναού

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA