«Ἡ ρουτίνα γιά τήν πνευματική ζωή, καί μάλιστα γιά τή λατρεία, δέν εἶναι μόνο μιά ἀνασταλτική δύναμι. Εἶναι μιά μεγάλη, μιά τρομερά βαρειά ἁμαρτία». Του Ἀττικῆς καί Μεγαρίδος Νικοδήμου,Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

 

«…Με τη Σταύρωση και με την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, που έγινε την Πρώτη ή Μία ημέρα μετά το Σάββατο, έχουμε πλέον ένα καινούργιο Πάσχα. Ένα άγιο Πάσχα, ένα Πάσχα μυστικό που βιώνεται στις ψυχές του νέου λαού του Θεού, ένα Πάσχα αγνό, ένα Πάσχα που είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερο από το εβραϊκό Πάσχα, ένα Πάσχα που άνοιξε ξανά τις κλειστές έως τότε πόρτες του Παραδείσου, ένα Πάσχα που αγιάζει όλους όσους ακολουθούν τον Ιησού Χριστό.

Αυτό το Πάσχα τιμούμε και εορτάζουμε όλοι εμείς σήμερα αδελφοί μου. Δεν εορτάζουμε το Πάσχα των Εβραίων, αλλά το Πάσχα του νέου Μωυσή, του Ιησού Χριστού. Ο Χριστός αναστήθηκε την Πρώτη ημέρα μετά το Σάββατο και οι Χριστιανοί έπαψαν να την αποκαλούν Πρώτη και της έδωσαν το όνομα του Κυρίου μας. Την αποκαλούμε Κυριακή. Αυτή την ημέρα με την Ανάσταση του Κυρίου μας όλοι εμείς περάσαμε από τον θάνατο στη ζωή, από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκότος του Άδη στο φως της Βασιλείας του Θεού…».

 

Ι.Μονή Τρίκορφου Φωκίδος

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA