''Αδελφοί μου να προσεύχεσθε, να νηστεύετε, να μεταλλαμβάνετε, να έχετε αγάπη μεταξύ σας, να συγχωρείτε ο ένας τον άλλον”»(Πατροκοσμάς ο Αιτωλός)Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

Ακριβώς πάνω από τον δρόμο μου είναι ένα χωράφι με δύο άλογα.Από μία απόσταση,κάθε άλογο φαίνεται φυσιολογικό.Αλλά, σαν σταματήσεις με το αυτοκίνητό σου ή περπατήσεις κοντά,θα παρατηρήσεις κάτι καταπληκτικό...Το κοίταγμα στα μάτια του ενός αλόγου θ' αποκαλύψει πως είναι τυφλό.Ο ιδιοκτήτης του διάλεξε να μην το εξαλείψει,αλλά έφτιαξε ένα καλό σπίτι για αυτό.Αυτό από μόνο του είναι καταπληκτικό.Εάν σταθείς κοντά και αφουγκραστείς,θ' ακούσεις τον ήχο μιας καμπάνας.Κοιτώντας γύρω για την πηγή του ήχου,θα δεις ότι προέρχεται από το μικρότερο άλογο στο χωράφι.Προσκολλημένο στο καπίστρι του αλόγου είναι ένα κουδουνάκι.Επιτρέπει στον τυφλό φίλο του να ξέρει που είναι το άλογο,έτσι ώστε να μπορεί ν' ακολουθεί.Καθώς στέκεσαι και παρατηρείς αυτούς τους δύο φίλους,θα δεις ότι το άλογο με το κουδούνι πάντα ελέγχει το τυφλό άλογο και ότι τι τυφλό άλογο πάντα ακούει το κουδουνάκι και μετά προχωρά αργά προς το μέρος του άλλου αλόγου,εμπιστευόμενο ότι δεν θα ξεστρατίσει.Όταν το άλογο με το κουδούνι επιστρέφει στο σκέπαστρο της σιταποθήκης κάθε βράδυ,σταματά περιστασιακά και κοιτά πίσω,για να βεβαιωθεί ότι ο τυφλός φίλος του δεν είναι πολύ μακριά για ν' ακούσει το κουδούνι.

Όπως οι ιδιοκτήτες αυτών των δύο αλόγων, ο Θεός δεν μας πετά γιατί δεν είμαστε τέλειοι ή γιατί έχουμε προβλήματα ή προκλήσεις.Μας παρακολουθεί από πάνω και μάλιστα φέρνει άλλους στις ζωές μας,για να μας βοηθήσουν όταν είμαστε σε ανάγκη.Μερικές φορές είμαστε το τυφλό άλογο,οδηγούμενοι από το κουδουνάκι αυτών που ο Θεός τοποθετεί στις ζωές μας.Άλλες φορές είμαστε το άλογο οδηγός,βοηθώντας άλλους να βρουν το δρόμο τους. Οι καλοί φίλοι είναι σαν αυτό...Μπορεί να μην τους βλέπεις πάντοτε,αλλά ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί. Παρακαλώ άκου προσεκτικά για το δικό μου κουδούνι και θα ακούσω προσεκτικά για το δικό σου.Και θυμήσου... Να είσαι πιο καλός (με τους άλλους) από ό,τι είναι απαραίτητο.Καθένας που γνωρίζεις,αγωνίζεται σε κάποιο είδος μάχης.Ζήσε απλά. Αγάπησε γενναιόδωρα. Νοιάξου βαθιά.  Μίλα καλοσυνάτα....Και άσε τα υπόλοιπα στο Θεό.


Απόσπασμα από το βιβλίο

ΣΥΝ-ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝ-ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ

του κ. Άγγελου Γκούνη.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA