Πες μου πόσο επιεικής είσαι, να σου πω πόσο ουρανό κουβαλάς μέσα σου.» π. Χαράλαμπος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Πραγματοποιήθηκε με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου η διήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή μας στον Πόρο,τα Μέθανα και στην Αίγινα στις 20 και 21 Αυγούστου 2018. Νωρις το πρωί   αναχωρήσαμε για τον Πόρο όπου  προσκυνήσαμε  στην Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας καθώς και στον Ενοριακό Ναό Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης. Εκεί  ο Αιδεσιμολ.π.Χαραλαμπος Μυλωνόπουλος  με τις Κυρίες της Ενορίας μας φιλοξένησαν με αγάπη. Το μεσημέρι μετά το φαγητό  αναχωρήσαμε  για τα Μέθανα . Αργά το απόγευμα επισκεφθήκαμε  τον  Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος όπου εψάλη η Παράκληση  και προσκυνήσουμε τεμάχιο Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μεθάνων και Προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμολ.Πρωτ.π. Χρυσοβαλάντης Βλάχος μας υποδέχθηκε και μας μίλησε για την ιστορία του Ναού ενώ οι  εκλεκτές Κυρίες του μας φιλοξένησαν.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης  με ναυλωμένα ταχύπλοα ταξιδέψαμε για την Αίγινα. Ανεβήκαμε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος όπου  τελέσαμε  την Θ.Λειτουργία  στο Καθολικό που θεμελίωσε, εγκαινίασε και λειτουργούσε ο Άγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως ο Θαυματουργός. Προσκυνήσαμε της Αγία Του Κάρα ,τον Τάφο Του και στο   Κελλί Του του όπου βρίσκεται η Εικόνα της Παναγίας την οποίαν ευλαβείτο ιδιαιτέρως. Πήραμε Καφέ και πρωινό στην Ιερά Μονή και μεταβήκαμε  στον Νέο περικαλλή Ναό του Αγίου κάτω από το παλαιό Μοναστήρι.

Αμέσως μετά θα επισκεφθήκαμε  την Ι.Μονή Αγίου Μηνά την οποία ίδρυσε ο Γέροντας της Πάτμου Αμφιλόχιος Μακρής. Επιστρέψαμε  στην Χώρα της Αιγίνης και επίσκεφθήκαμε  στον Μητροπολιτικό Ι.Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου φυλάσσεται η Θαυματουργός Εικόνα του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης πάνω στην οποία βρίσκεται το Εγκόλπιο του Αγίου Νεκταρίου αφιέρωμα του μετά από κάποιο θαύμα που έγινε καθώς και το στασίδι του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος  Ιωάννου Καποδίστρια. Εκεί ο Προιστάμενος του Ναού Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Εμμανουήλ Γιαννούλης μας μίλησε για τον Ιστορικό αυτόν Ναό και για τα όσα έχουν συμβεί σε αυτόν.

Αφού γευματίσαμε στην Πέρδικα Αιγίνης αναχωρήσαμε  το μεσημέρι με τα ταχύπλοα για τα Μέθανα. Επιστρέφοντας  στην Θήβα επισκεφθήκαμε  την Ιερά Μονή Κεχαριτωμένης Τροιζήνας την οποία  ίδρυσε ο Μακαριστός Γέρων Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος. Εκεί συμπροσευχηθήκαμε στην ακολουθία του Εσπερινού γευθήκαμε την δροσερή φιλοξενία των Πατέρων και προσκυνήσαμε στον Τάφο του μακαριστού Γέροντος Επιφανίου. Επιστρέψαμε  στην  Θήβα αργά το βράδυ με όμορφες αναμνήσεις και με ευχαριστίες στον Θεό για το όμορφο, Λατρευτικό και χαριτωμένο διήμερο που μας χάρισε.
Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA